Početak kraja – Najki napušta Šarapovu!

Američki gigant Najki (Nike) privremeno je suspendovao sponzorstvo ruske teniserke Marije Šarapove, koja je otkrila da je bila pozitivna na doping testu.

Tenis 08.03.2016 | 22:30
Početak kraja – Najki napušta Šarapovu!

Za razliku od Najkija, saradnju sa Šarapovom je u potpunosti okončao švajcarski proizvođač satova Tag Hojer (TAG Heuer), koji je odlučio da okonča pregovore o produžetku ugovora koji je istekao u decembru.

"Tužni smo i iznenađeni informacijama o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo da suspendujemo sponzorstvo dok traje istraga. Pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije", rekao je za Frans pres potparol Najkija Kedžuan Vilkins.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta saopštila je u Los Anđelesu da je bila pozitivna na doping testu tokom Otvorenog rvenstva Australije.

Osvajačica pet Gren slem titula bila je pozitivna na meldonijum, supstancu koju je uzimala od 2006. godine zbog zdravstvenih problema.

Upotreba te supstance zabranjena je 1. januara ove godine. Ova 28-godišnjakinja rekla je da je 22. decembra dobila pismo Svetske antidoping agencije (WADA) sa obaveštenjem o tome, ali da nije pročitala spisak.

Šarapova je jedna od najpopularnijih ambasadora američke kompanije, a često se u prošlosti pojavljivala u reklamama Najkija.

Ruskinja je protekle sezone zaradila 29 miliona dolara, od čega samo sedam na teniskim turnirima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mirko

08.03.2016 21:58

Dragi Boze, zlobnog li naslova.Vrlo je vjerovatno da ce Sarapova vrlo brzo poceti da igra. To sto se desilo nije bila namjera Sarapove. U decembru prosle godine, taj lijek-supstanca je bio-la potpuno legalna za upotrebu. Necijim nemarom u njenom timu, promakla je informacija, da je od 01. 01. 2016. taj lijek- supstanca zabranjena. Ona je to koristila godinama, bez ikakvih konsekvenci. To je propust, koji se ne desava ni amaterima. Ona ima tim oko sebe koji prima debele pare I to je 100% njihova nedopustiva greska. To u svjetskoj federaciji znaju I ocekuje se pozitivno rjesenje po Sarapovu. Najki je samo suspendovao poslovnu saradju, ne I raskinuo ugovor. Jos jedanput, zlobnog li teksta dragi Boze. Zasto ne prenesoste izjeve celnih ljudi iz ruskog teniskog saveza?

ODGOVORITE