Stanje na putevima u Srbiji se popravlja

Prestanak padavina u centralnim i zapadnim krajevima Srbije i povlačenje pojedinih reka u korita doprinelo je boljoj prohodnosti puteva, ali je saobraćaj na pojedinim deonicama i dalje i prekidu, a vozačima se savetuje oprez zbog učestalih odrona kroz useke i klisure i na Ðerdapskoj magistrali.

Srbija 08.03.2016 | 08:06
Stanje na putevima u Srbiji se popravlja

Putari ulažu velike napore i koriste sve mogućnosti da sa pojedinih deonica uklone vodu, nanose zemlje, mulja i kamena sa puta i obezbede normalan protok saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Učestali odroni karakteristični za ovakve vremenske prilike

predstavljaju veliku opasnost, a ima ih dolinom Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku, Drensku, Grdeličku i Sićevačku klisuru, a oprez za volanom savetuje se i na Ðerdapskoj magistrali, kao i na svim putevima koji vode kroz stenske useke i klisure.

Saobraćaj je otežan na putnom pravcu IB reda 22 deonica Kraljevo-Ušće, IB reda 22 deonica Ribariće-granica sa Crnom Gorom, IB reda 30 deonica Ušće-Studenica-Mlanča, IB reda 32 deonica Ribariće-Kosovska Mitrovica, IIA reda 207 deonica Biljanovac-Jošanička Banja.

Neprohodni su pravci IB-27 Topola-Natalinci-Granica PZP Beograd/Kragujevac (Ðurđevo), IB-28 Granica PZP Valjevo/Užice (Okletac)-Rogačica- Kostojevići-Užice, IIA-175 Granica PZP Beograd/Valjevo (Nanomir)-Mionica, IIA-180 Čačak-Guča-Granica PZP Čačak/Ivanjica (Vučkovica), IIA-181 Kratovska stena-Lučani- Guča.

Takođe su neprohodni putevi IIA-199 Novi Pazar-Deževa-Šaronje-Odvraćenica, IIB-355 Granica PZP Požega/Čačak (Šiljkovica)-Prijevor-Ljubić, IIA-198 Odvraćenica-Preko Brdo, IIA-201 Sjenica-Krajnoviće-Bare-Vrbnica - granica sa Crnom Gorom (Kumanica), IIA-202 Sjenica-Raždaginja-Bućevo-Karakujića Bunari-Suvi Do- Leskova-Tutin.

Na autoputevima u Srbiji kolovoz je vlažan, a snega nema, kao i na državnim putevima prvog prioriteta, saopšteno je iz "Puteva Srbije".

Na ostalim putnim pravcima prvog, drugog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Kruševca i Ivanjice.

Na putu IIA175 Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona na mostu u Donjoj Toplici (km 12+080, id17502) saobraćaj je u prekidu zbog izlivanja reke, a alternativni pravac je državni put IIB 362 Maljević-Mušić-granica sa Beograd putem.

U regionu Beograda, zbog izlivanja reke Jasenice došlo je do obustave saobraćaja na državnom putu IB 27, deonica Natalinci-Rača, a na terenu je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

U regionu Zaječara, vidljivost je mestimično i povremeno smanjena zbog magle na delu puta IB-36 Čestobrodica, Crnog Vrha i duž Ðerdapske magistrale na 50 do 100 metara, a učestali su i odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu IB-34 (Ðerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje privremene saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

U regionu Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja-Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci-Stanišinci-Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode-Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

U regionu Čačka, put IIA 180 neprohodan je od Karaule do Živkovića mosta, alternativni pravac je Karaula-Grab-Živkovića most.

Komentari / 0

Ostavite komentar