Vojislav Koštunica se vraća u politiku

Osnivač i bivši predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica vratiće se u politiku kako bi podržao koaliciju Vladana Glišića i Treće Srbije.

Srbija 07.03.2016 | 07:52
Vojislav Koštunica se vraća u politiku

Osim toga, kako saznaju srpski mediji, pridružiće mu se još jedan bivši član DSS-a Slobodan Samardžić.

"U utorak će se koaliciji Vladana Glišića i Treće Srbije pridružiti i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića, a do kraja kampanje podržaće ih i Vojislav Koštunica", rekao je izvor blizak bivšem predsjedniku Vlade Srbije.

Izvor tvrdi da je cilj Koštuničinog povratka u politiku napad na koaliciju njegove nekadašnje stranke, na čijem je čelu bio 22 godine i Dveri. Koštunica će se u politiku vratiti tačno dvije godine nakon što je dao neopozivu ostavku na mjesto lidera DSS-a, poslije izbornog kraha stranke koju je vodio. Samo dan nakon što je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić raspisao vanredne parlamentarne izbore, političke stranke su počele sa kampanjom.

Demokratska stranka predala je juče ujutru oko pola tri RIK-u listu kandidata za poslanike. Nosilac i prvi na listi je lider demokrata Bojan Pajtić. Na listi "Za pravednu Srbiju - Demokratska stranka" su, pored DS-a, Nova stranka, Pokret za Krajinu, Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Prije DS-a, izbornu listu "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" predao je SNS. Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić poručio je u Sremskoj Mitrovici, na prvom mitingu stranke, da ne obećava šarene laže, kule i gradove već težak rad. Osim toga, on je naveo i da garantuje da će Srbija u roku od četiri godine biti pred vratima EU i da će pristizati Evropu o pitanju životnog standarda.

Kako kaže, ideologija njegovih političkih protivnika je samo jedna, "a to je da su protiv Vučića".

Mihajlović

SPS je uglavnom bio korektan partner SNS-u u Vladi Srbije, ali naprednjaci neće zaboraviti na napade funkcionera SPS-a, izjavila je funkcioner SNS-a Zorana Mihajlović.

"Kada pogledate političku scenu vidite da je SPS najmanje loš partner. Ali, to ne znači da zaboravljamo napade njihovih funkcionera. Ni Branka Ružića i njegove napade na premijera Vučića. Ne zaboravljamo kako su se prema meni i drugim ženama ponašali Milutin Mrkonjić, šef SPS-a iz Vranja i potpredsednik Predrag Marković", rekla je ona.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Čuj

07.03.2016 07:05

Ko jednom sjedne u fotelju uvijek mu je ista zelja prisutna pa makar imao i sto godina, jedva hoda, ali hocu fotelju...

ODGOVORITE
Name

Михаило. Микић

07.03.2016 14:03

Војислав, немој да се џабе бламираш. Знају СРБи да су муслимани У Рашкој за вријеме твоје владавине на тражење Међународне Заједнице постали бошњаци и почели да говоре "Новим" измишљеним бошњачким језиком, и Г. Слободана Милошевића у чију су фотељу био сјео на Видовдан да си изручио Хагу. Те направите политичке грешк прави СРБи Светог Саве НИКАДА ти опростити неће. Због тога си Војиславе ти постао сува грана за будућност СРБије на коју више нико озбиљно и нормалан ослонио се неће!

Name

abc

07.03.2016 07:35

Ma nego sta.Nema ni boljeg zivota ni vise para nego u politici.

ODGOVORITE
Name

GRGA

07.03.2016 09:58

POLITIKA=BIZNIS JE.ES NAROD U ZDRAV MOZAK A ZIVIS KAO CAR JADNA MU NOGA U GROBU ALI OPET HOCE VLAST

ODGOVORITE
Name

rodjo

07.03.2016 11:30

Gospodin Kostunica ostaje pri svome stavu i NE vraca se u politiku.To je definitivno.

ODGOVORITE