DK: Au, kakvo mučenje Noleta, pa trijumf Trocikog za kraj!

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, a odlučujući poen protiv Kazahstana doneo je Viktor Troicki. Najbolji teniser sveta Novak Đoković još jednom je pokazao koliko mu znači igranje za Dejvis kup dramatičnom pobedom nad Mihaelom Kukuškinom. Viktor odveo Srbiju među najboljih 8! 

Tenis 06.03.2016 | 21:20
DK: Au, kakvo mučenje Noleta, pa trijumf Trocikog za kraj!

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, a odlučujući poen protiv Kazahstana doneo je Viktor Troicki.

Đoković je u četvrtom meču Srbije i Kazahstana posle drame i preokreta savladao Kukuškina sa 6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 4:6, 6:3, 6:2 u duelu koji je trajao skoro pet sati.

Novak je navijačima u skoro ispunjenoj hali ’Aleksandar Nikolić’ priredio mnogo nerviranja, ali i veliku radost i izjednačio u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa na 2-2 u pobedama.

Po sopstvenom priznaju, odigrao je jedan od psihički i fizički najtežih duela u karijeri i tri dana uzastopno gotovo žrtvovao jedan deo sezone zbog nacionalnog tima. Gubio je sa 2-1 u setovima, rekao da nije znao kako će da izvuče meč, ali je u svom stilu uspeo.

Prošao je kroz nekoliko kriza, servirao veoma slabo, pre nego što je sredinom četvrtog seta prelomio i stigao do novog trijumfa u Dejvis kupu. Ovo mu je bio 30. trijumf u singlu u ovom takmičenju, a poslednji poraz doživeo je 2011. godine od Huana Martina del Potra kada je morao da preda zbog povrede međurebarnog mišića.

Troicki je u petom meču veoma ubedljivo savladao Aleksandra Nedovjesova rezultatom 6:2, 6:3, 6:4, posle 110 minuta igre.

Viktor je tako postavio konačnih 3-2 u pobedama za Srbiju, iako su Kazahstanci imali prednost pred poslednji dan vikenda u hali ’Aleksandar Nikolić’.

Međutim, Novak Đoković je potvrdio epitet heroja trijumfom nad Mihaelom Kukuškinom kojim je vratio nadu Srbiji, iako je gubio sa 2-1 u setovima. Nošen navijanjem publike, Novak je preokrenuo i nakon nešto manje od pet sati slavio sa 6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 4:6, 6:3, 6:2.

Posle njega na teren je izašao 23. teniser planete, vidno motivisan da završi posao što je pre moguće. Krenuo je ofanzivno, bio sjajan u odbrani i nešto više od sat vremena kasnije imao dva seta prednosti. Do kraja je nastavio u istom ritmu i odveo Srbiju u četvrtfinale.

’Orlove’ tamo čeka jedan od najvećih favorita u takmičenju, a to je selekcija Velike Britanije predvođena Endijem Marijem. Drugi igrač na ATP listi dobio je oba meča u singlu, kao i onaj u dublu, ali je u drugom, poput Đokovića morao da na terenu provede 4 sata i 54 minuta u duelu sa Keijem Nišikorijem – 7:5, 7:6 (8-6), 3:6, 4:6, 6:3.

Taj duel na programu je od 15. do 17. jula, samo nedelju dana posle Vimbldona, a domaćin bi trebalo da bude Srbija.

Komentari / 0

Ostavite komentar