Loznica: Naprijed i kad je najteže

gradonačelnik Loznice, čovek i ličnost koja je Loznicu, i istinskom smislu, pre 12 godina, pokrenuo skoro sa dna srpskih opština, u pogledu i infrastrukture, i kulture, i obrazovanja, veza sa Vladom u Beogradu, ali i onima sa regionom Evropom i svetom, dobitnik je prizanja "Kapetan Miša Anastasijević" i zvanja "ličnost godine", u okviru manifestacije "Put ka vrhu" koju deceniju i po vodi Unioverzitet u Novom Sadu i Media invent.

Srbija 06.03.2016 | 11:40
Loznica: Naprijed i kad je najteže

Petrovićevom zaslugom, kako se ističe u obrtazloženju nagrade" i zaslugom, Loznica je dobila status grada, što je pratilo ogromne infrastrukturne podvige, od unapređenja vodosnabevanja do izgradnje puteva, kanalizacije, koj je zatekao u kataklizmičkom stanju, do izgradnja nove, savremene, gardske toplane, najmodernijeg obdaništa u zemlji, savremeni bazeni koji su, njegovi predhodnici, godinama i decenijama samo obećavali.

Loznica je postala sredina sa najpovoljnijim ambijentom za privredna ulaganja, Vukov sabor, koji je bio sveden na lokalni nivo, postala je manifestacija od izutetnog značaja kao i ustanova kulture koja gazduje muzejskim kompeksom u Vukovom Tršiću.Vukovu spomen kuću, kojoj je pretilo obrušavanje, uspeo je da sredi, retaurira kao i savki eksponat iz nje.Vukovo rodno selo dobilo je velelepni Centra za mlade, budući hram pismenosti i kulture Vuku u čast, poput onog što su Nemci podigli Vukovom prijatelju, čuvenom Geteu.

Od početka njegovog rukovođenja Loznicom, škole su dobile, i najsavremenija učila, ali i brojne sportske terene, moderno opremljene prostore, pa sada blistaju onako kako priliči školama Vukovog zavičaja.Vukovo rodno selo, sa ko pletnim mobilijarom, postao jhe najveći i nalepši muzej pod vedrim nebom, ne samo u Srbiji i regionu.

Prijatelje i partnere Loznica, godinama već, ima ne samo u Vladi Srbije, već u organizacijama iz Evrope i sa svih drugih meridijana.

Privrženost veri potvrdio je i u činjenici što u njegovo vreme grad dobija tri hrama.Pomogao je, pored ostalog, Duhovnog centra na Lagatoru, kao i druge bogomolje, domove kulture po selima.

Nosilac je dva visoka odličja Srpske pravoslavne crkve-Ordena svetog Vladike Nikolaja i kralja Milutina, koji dodeljuje Sveti arhijerejski sinod SPC.

Petrović, koji je deo karijere proveo na važnim dužnostima u MUP Srbije i Ministarstvu finasija u Beogradu, svih ovih godina, dobijao je ponude za viskoke i cenjenje funkcije u prestonici i inostranstvu.

Vidoje Petrović se, na svim tim ponudama, najljubaznije zahvalio, stavljajući do znanja da Loznica, Jadar, čitav Vukov kraj predstavljaju za njena neku vrstu svetinju kojoj se maksimalno posvetio svim svojim bićem.

Autor: V.Mitrić

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Semberac

06.03.2016 11:42

To je pravi gradonačelnik a ne kao naš Mićo Mićić. Deponiju smeća locirao na ivici grada a zgrade iznio na pola ulice. Biciklisti protjerani sa gradskih ulica, a uskoro će biti i pješaci.

ODGOVORITE
Name

gorans

06.03.2016 12:21

A sta reci za Zorana glavatog u Zvorniku?

Name

Ljiljana iz Loznice

06.03.2016 15:17

Pitajte građane Loznice kako žive. Ovaj nazovi gradonačelnik je elementarna nepogoda koja traje 12 godina, a posledice njegove vladavine će se otklanjati godinama. Pitajte ga šta se dešava sa industrijskom zonom. Inače je bivši član JUL-a, G 17, URS-a, Pokreta za Podrinje, trenutno kadar SNS-a. Malo li je?

ODGOVORITE
Name

sone

16.03.2016 10:00

Kako kaze Ljiljana elementarna nepogoda. Pa zasto ga gradjani biraju tri puta? Draga Ljiljo procitaj tekst iznad.

ODGOVORITE
Name

Mučenik iz Loznice

17.03.2016 20:43

LJilj je u pravu,nisu ga birali gradjani Loznice nogo kupljeni odbornici.Po kom kriterijumu je ovo dodeljeno, ko je njega predložio, ko je otvorio konkurs za ovo, zašto nisu pitani bivši radnici Mode, Viskoze, Faka, Zidara? Kakvi li su protiv kandidati? Šta je sa krivičnom prijavom? Šta je sa industrijskom zonom? Duga je to i tužna priča za Lozničane. Srećom po nas, ovo mu je , hvala Bogu, poslednji mandat.

ODGOVORITE