Predsjednik Srbije raspisao vanredne izbore za 24. april

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april.

Srbija 04.03.2016 | 12:20
Predsjednik Srbije raspisao vanredne izbore za 24. april

Nikokoć je rako da očekuje fer i poštene izbore i da će sve institucije normalno da funkcionišu.

"Prebrodićemo sve izazove, jer će svi sistemi u zemlji da funkcionišu kako treba" - rekao je Nikolić i dodao da očekuje da će i mediji da se ponapaju fer i korektno.

On je rekao i da se nada da će reforme koje je zaopčela vlada 2012, odnosno 2014. godine biti nastavljene, odnosno da one moraju da budu nastavljen.

"Sada je sve na građanima Srbije, sve je u njihovim rukama, i sada sve treba obaviti u zakonskom roku", poručio je Nikolić i dodao da želi da pobedi Srpska napredna stranka.

Na pitanje novinara šta očekuje kakav će biti sastav vlade i da li će doći do bitnijih promena, on je rekao da ne zna ni kako izgledaju liste, a kamoli to.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109. stav 1. Ustava Republike Srbije, uputio je juče Predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

U obrazloženju premijera je navedeno:

Vlada Republike Srbije, u nepune dve godine, uspela je da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta.

Sve te rezultate Vlada Republike Srbije uspela je da postigne zahvaljujući poverenju građana i njihovom jedinstvu u podršci ostvarenju proklamovanih ciljeva Vlade.

Vlada Republike Srbije smatra da je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspešne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizovane ekonomske i političke prilike, te da je za obezbeđivanje evropskog životnog standarda i utvrđivanje jasnog i nedvosmislenog puta naše zemlje u budućnost potrebna nova snaga ujedinjene Srbije sa jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće našoj državi da bude na ulaznim vratima evropske porodice naroda.

U skladu sa navedenim, Vlada Republike Srbije predlaže predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike".

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zumba

04.03.2016 12:52

Vucic ima svu vlast,sta hoce,jos cetiri godine palamuditi...

ODGOVORITE
Name

ne tako

04.03.2016 14:21

Ne zumberaj, ne gluperaj.

Name

dss

04.03.2016 13:03

Eh sto ce biti veselo!

ODGOVORITE
Name

BILJA

04.03.2016 13:29

A sta ako se desi da izgubi na izborima ??

ODGOVORITE
Name

slabo gadja

04.03.2016 14:22

Slabo gadja Ljilja kada nema cilja...