"88 mečeva, 82 pobjede, 3 Gren slema i finale..."!

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, izjavio je da su svi u timu srećni zbog nove nominacije za nagradu Laureus.

Tenis 05.03.2016 | 23:40
"88 mečeva, 82 pobjede, 3 Gren slema i finale..."!

Najbolji teniser planate je ovo prestižno priznanje osvajao dva puta do sada – 2012. i prošle, 2015. godine.

Ove godine konkurencija su mu najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, najbolji košarkaš planete Stefen Kari, šampion Formule 1 Luis Hamilton, najbrži čovek svih vremena Jusein Bolt, te najbolji golfer Džordan Spit.

"Veoma smo srećni što je Novak ponovo nominovan. Osvojio je nagradu Laureus za najboljeg sportistu sveta prošle godine i imao je još jednu sezonu. Veoma malo igrača je imalo takvu sezonu", izjavio je Beker.

Srbin ima priliku da se izjednači na drugom mestu večne liste sa Juseinom Boltom koji je tri puta bio laureat, dok je na prvoj poziciji Rodžer Federer sa četiri.

"Da sumiramo – odigrao je 88 mečeva, dobio 82, osvojio je tri od četiri Gren slema i igrao finale Rolan Garosa. Trijumfovao je na još sedam turnira na svim podlogama i kada pogledate u knjige teniskih rekorda videćete da je veoma malo ljudi imalo takvu sezonu. Rodžer Federer je imao takvu 2005, ali je lista veoma kratka i Novak je ponosan da bude u toj grupi", dodao je Nemac.

On je otkrio šta Đokovića razlikuje od ostalih tenisera.

"Ima neverovatnu želju za pobedom – i ranije je osvajao Gren slemove, ali želji da bude sve bolji. Mnogim igračima koji su osvajali mnogo nedostaje ’gladi’ i žele da urade samo ono što je potrebno za trijumf. Novak je drugačiji, rastao je u ratom razorenoj Srbiji, morao je da ode veoma rano jer su im bombe bile nad glavom. Zamislite to... To je nešto što definiše karakter i zato ga ja u najboljem smislu zovem ’ulični borac".

Novak je do sada osvojio 11 Gren slemova, očekuje se da stigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa koji imaju po 14, dok je neprikosnoveni Švajcarac sa tri više.

"Logično, pitanje koje se sada postavlja jeste da li može da prestigne Federerov rekord od 17 Gren slemova. Mislim da je to trenutno daleko, ali ne razgovaramo o tome i to nije naš cilj. Cilj je da odigramo ovu sezonu što je bolje moguće, kao i prošlu, osvojimo što je više moguće turnira i Gren slemova. To je sve", zaključio je Beker.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

goran

06.03.2016 03:11

Novak je kao pojedinac pravo preduzece jer kao individualac on ima 3-4 trenera [glavni, kondicioni,..], sparing parnere, doktora, fizioterapeuta, ima knjigovodju, advokate, tjelohranitelja i svi rade jedino za njega. A Novaksve to placa od para koje zaradi na turnirima. I njemu sigurno ostanea jer nije se bez razloga odijavio iz Srbije i prijavio se u Monaku jer je puno manji poraz nego u Srbiji.

ODGOVORITE