Korejci Rusu pustili američku himnu!

Ruski brzi klizač Pavel Kuližnikov osvojio je proteklog vikenda zlato na Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, a na podijumu ga je sačekalo iznenađenje.

Ostali sportovi 03.03.2016 | 19:00
Korejci Rusu pustili američku himnu!

Organizatori šampionata u Seulu su tada napravili veliku grešku, pa su umesto ruske himne intonirali američku himnu.

Kuližnikov je uz osmeh ispratio taj gaf, da bi organizatori ustanovili šta se desilo i ispravili grešku, koju im je svetski šampion brzo oprostio.

"Jeste, američka himna je puštena, ali samo na nekoliko sekundi. Sve što sam uradio bilo je da sam pogledao oko sebe. Međutim, napravljena je velika frka oko toga u Rusiji i ja ne shvatam zašto je to neophodno. Prihvatio sam izvinjenje organizatora i ne smatram da treba bilo šta više da urade", rekao je Kuližnikov.

S druge strane, ministar sporta Rusije Vitalij Mutko je najavio da taj incident neće proći tek tako.

"Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Naši predstavnici moraju da rade svoj posao i obrate pažnju na takve stvari. Verovatno ćemo o svemu obavestiti i Međunarodnu klizačku federaciju. Ne želim da kažem da je greška bila namerna, ali je to nemar organizatora i neki ljudi jednostavno ne mogu da rade na tako neodgovoran način", naglasio je Mutko.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mozak

03.03.2016 21:05

Iskreno rečeno pored Francuske Marseljeze jedna od najljepših himni , rado je poslušam mada nisam neki poklonik Rusije !

ODGOVORITE
Name

cG

03.03.2016 23:04

To je namještaljka iz razloga.:Kada su Amerikanci krenuli na Mjesec-1968 ako se ne varam,tada su vidjeli RUSKU ZASTAVU Na MJESECU I odustali su od puta a svijetu su lagali da su bili Gore,e to je i danas tako-KITE SE TUĐIM PERJEM,Nijeto novina navikao je Svijet na njihove prevare.

ODGOVORITE