Zvezda mogla da zaradi još 10 miliona, ali...!

"Zvezda ne može u Evropu bez kvalitetnog tima i pravog trenera", kaže sportski direktor Blažo Raosavljević i otkriva za koje sve igrače su crveno-beli imali ponude ove zime. Crvena zvezda odbila je ponudu iz Kine za Uga Vijeru vrednu 3-4 miliona evra, otkrio je sportski direktor Blažo Raosavljević.

Fudbal 04.03.2016 | 12:00
Zvezda mogla da zaradi još 10 miliona, ali...!

Prodajom Marka Grujića i Vukašina Jovanovića, Crvena zvezda je ove zime zaradila osam miliona evra.

Mogli su crveno-beli kasu da dopune sa još desetak miliona, ali sportski direktor Blažo Raosavljević u razgovoru za Večernje novosti kaže zašto su odbijene ponude za još neke igrače.

"Ako budemo prvaci, pokušaćemo da uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. E, tada će Vijeira vredeti sigurno mnogo više od tih 3-4 miliona evra, baš kao i Katai, Ibanjez, Donald, Le Talek, Srnić... Zvezda ne može u Evropu bez kvalitetnog tima i pravog trenera".

Otkrio je Raosavljević i za koje igrače su ponude bile spremne.

"Dobijali smo zimus ponude za gotovo sve naše vodeće igrače. I ne samo njih. Postojalo je interesovanje i za Ristića, Plavšića... Mi smo, međutim, imali jasan plan koga želimo, a koga ne želimo da prodamo i verujem da smo povukli prave poteze. Vijeiru nismo pustili iako su Kinezi navaljivali do derbija, stalno dižući cenu".

Crveno-beli, ipak, planiraju da zadrže tim koji dominira prvenstvom Srbije i da ga dodatno pojačaju za predstojeće evropske izazove.

"Moraćemo na ovaj kostur tima koji smo napravili da dovedemo dvojicu ekstra kvalitetnih igrača. Nadam se da ćemo uspeti do kraja šampionata 21. maja da završimo ceo posao i da već početkom juna, trener Zvezde može u kompletnom sastavu da započne pripreme za Evropu", poručio je Raosavljević za "Novosti".

Crvena zvezda odbila je ponudu iz Kine za Uga Vijeru vrednu 3-4 miliona evra, otkrio je sportski direktor Blažo Raosavljević.

Neimenovani kineski klub je pokušavao da izbori transfer do "večitog" derbija kada je okončan prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

"Imali smo jasan plan koga želimo, a koga ne želimo da prodamo i verujem da smo povukli prave poteze. Vijeiru nismo pustili iako su Kinezi navaljivali do derbija, stalno dižući cenu", rekao je Raosavljević za "Večernje novosti".

Zvezda je već skoro obezbedila titulu u Superligi Srbije, iako do kraja ligaškog dela ima još šest kola, nakon čega sledi plej-of sa dodatnih sedma utakmica, a crveno-beli su za razliku od prethodnih desetak godina konačno imali miran zimski prelazni rok sačuvavši skoro sve nosioce igre na koje računaju za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Portugalac Vijeira je prvistrelac šampionata sa 16 golova, ispred saigrača Aleksandra Kataija koji je postigao 13, te Valerija Božinova iz Partizana i Srđana Vujaklije iz Borca sa po 12 pogodaka.

Zvezda u sledećem kolu Superlige dočekuje Jagodinu na svom terenu, u subotu od 18 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar