Vučić: Izbori u Srbiji će biti 24. aprila

Vanredni parlamentarni izbori biće održani najverovatnije 24. aprila, rekao je premijer Aleksandar Vučić za RTS.

Srbija 01.03.2016 | 21:45
Vučić: Izbori u Srbiji će biti 24. aprila

Tog dana trebalo bi da budu održani i pokrajinski i lokalni izbori.

Vučić je rekao da će Vlada Srbije u naredna dva dana poslati obrazloženje predesedniku republike Tomislavu Nikoliću.

"U roku od dva dana vlada će uputiti predsedniku obrazložen, predsednika koji odlučuje kad će biti održani izbori i to će najverovatnije biti 24. aprila", rekao je Vučić.

On je istakao da će ovi izbori biti referendum - hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlje, odnosno hoćemo li u budućnost ili u prošlost.

"Srbija mora da bude ujedinjena. Hoću da građanima postavimo jasne ciljeve, naš je zadatak da pokažemo koji nam je put u budućnost u naredne četiri godine", kazao je Vučić.

On je rekao i da želi da za četiri godine Srbija ima evropski standard, kao i da je je "Srbija najgori period prošla".

"Ne pada mi na pamet saradnja sa desničarskim strankama koje neće u nato, niti sa onima s druge strane koji će tražiti sanckije rusiji i pljačkaške privatizacije."

On je naveo da je za ova 22 meseca, koliko je premijer, Vlada Srbije uradili veliku stvar za Srbiju.

"Imali smo poplave, krizu u regionu, rat u Ukrajini, migrantsku krizu, 20015. bila je suša... Ne postoji problem koji našu zemlju nije zadesio", rekao je Vučić. On je dodao da je uprkos tome, njegova Vlada uspela da spreči bankrot zemlje i da je izvuče iz recesije.

"Uspeli smo da zadržimo stabilnost u zemlji, svuda je bilo suzavca i kamenja, samo kod nas nije."

Premijer je ukazao i da su svuda u svetu odbranjeni vitalni interesi Srbije.

"Zahvaljujući našoj politici nismo proglašeni za genocidni narod u SB UN, i uspeli smo da pobedimo u nametnutom carinskom ratu sa Hrvatskom", rekao je Vučić i istakao i da su sačuvani interesi po pitanju UNESK-a.

Istakao je da će izbori biti referendum o tome hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlja, odnosno hoćemo li budućnost ili prošlost.

Kako je rekao sada je Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja. Prvo je: Kako napred i kuda dalje? Drugo je šta je cilj u narednom periodu i može li da se ostvari a treće je sagledavanje političke scene.

Naveo je da mu ne pada napmet saradnja sa desničarskim strankama koje neć u NATO, niti sa onima s druge strane koji će tražiti sankcije Rusiji.

Na pitanje da li će SNS ići u postizbornu koaliciju sa SPS-om, Vučić je rekao da će videti kakvi će biti rezultati i da naprednjacima socijalisti nisu bili ni u ovoj Vladi ali da je on želeo da sarađuje sa njima.

Vučić je rekao i da je uspesima vlade pomoglo to što "smo svi bili zajedno i zato smo uspevali".

On je istakao da je posebno zahvalan penzionerima.

"Tako ujedinjeni smo mogli da postignemo rezultate", rekao je Vučuč.

Izvori: B92, BETA, RTS

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dragan

01.03.2016 20:51

Stranka koja ima natpolovičnu podršku a ipak raspisuje izbore, pokazuje da nema pojma šta će sa ukazanim poverenjem naroda. Vučić je dosta vremena protraćio, no proći će još dosta dok to i narod shvati.

ODGOVORITE
Name

os

01.03.2016 23:25

Odavno mi je jasno da je Vucic jedan u nizu prevaranata punih obecanja i suplje demagogije, koji nece nista uraditi za taj narod, tamo daleko...

Name

ILIJA

01.03.2016 21:02

I HOCETE LI IZACI PRED NAROD DA JE SRBIJA IZGUBILA KOSOVO.KAD TAD MORACES RECI PA BOLJE NA VREME.

ODGOVORITE
Name

dss

01.03.2016 21:52

E,moj Ilija,Kosovo su vec odavno priznali. Marko Djuric je u dogovoru sa tacijem dao svoj glas da postane predsenik,a za uzvrat taci ce podrzati ZSO.Jedino se jos ceka da Vucic i Nikolic,javno izadju pred narod i priznaju Kosovo,ali se ceka da prodju izbori u Srbiji.

Name

KGBL

01.03.2016 22:42

Ima li neko da nije provalio koji je ovo psihpata?

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

01.03.2016 23:29

Dva puta organizovati vanredne izbore u sred svog mandata moze smisliti samo poremecen mozak. A to sve moze proci samo kod budala. Vucic ce u Srbiji napraviti ono sto je Dodik ovdje napravio.

ODGOVORITE
Name

merino

02.03.2016 06:00

Svaka cast. Dodo ne bi raspisao kod nas posto je svijestan da sada nebi osvojio ni 30% glasova.

ODGOVORITE