Veća prava za RVI

Nakon izbora novog rukovodstva Udruženja ratnih vojnih invalida, u prošloj godini došlo je do značajnog poboljšanja materijalnog položaja i socijalne sigurnosti ove boračke kategorije u srbačkoj opštini, izjavio je predsjednik Udruženja Zoran Mirković.

Republika Srpska 29.02.2016 | 14:20
Veća prava za RVI

U odnosu na 2014. godinu smanjeni su administrativni troškovi i ostvarene uštede, a stigla je i značajnija pomoć lokalne zajednice, što je stvorilo mogućnost za pružanje veće pomoći najugroženijim invalidima – konstatovano je na sjednici Predsjedništva Udruženja RVI Srbac.

„Uručili smo jednokratne novčane pomioći u iznosu od 3.500 KM, a preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapoljavanje Prijedor osigurali dodatnih 2.500 maraka za nabavku mehanizacije za dva člana. Jednom RVI je uružena pomoć od 100 maraka za banjsko-klimatsko liječenje, a za dvoje djece jednog umrlog invalida obezbjedili besplatnu autobusku kartu za prevoz u školu“, rekao je predsjednik Udruženja Zoran Mirković.

On dodaje da su posjećeni svi invalidi koji su bili pogodjeni poplavama, kojima su uručeni paketi građevinskog materijala kao pomoć za sanaciju stambenih i pomoćnih objekata.

"Posebna pažnja posvećuje se članovima koji su u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji. Uz pomoć Vlade za četiri invalida uručena je novčana pomoć od po 300 maraka, a zaposleno je i četvoro djece članova našeg Udruženja", kaže Mirković. On ističe i veoma dobru saradnju sa Savezom RVI Republike Srpske, opštinskom upravom i drugim boračkim udruženjima i organizacijama.

Sekretar Goran Tatić je naglasio da će prioritet Udruženja invalida u ovoj godini biti ostvarivanje prava i interesa ove boračke kategorije u rješavanju problema, kao što je obezbjedjenje priključaka na vodovodnu mrežu, rješavanje stambenih pitanja i radno angažovanje.

Autor: S. K.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

RVI i OSTALI SRBOLJUBCI

29.02.2016 13:28

Kupite si šator, ima još malo mjesta u parku.

ODGOVORITE
Name

oo7

29.02.2016 14:00

U I.ILIDŽi,ništa od toga.Prođe i pet-šest godina,a da nas niko i ne zove.O banjama samo možemo sanjati,kao i financijskoj ispomoći.

ODGOVORITE
Name

niko

29.02.2016 16:54

Udruženje rvi ,e vi ste kao odrzali sastanak i donjeli odluku za veca prava rvi sto se brukate.

ODGOVORITE