Zvezda o Vršcu: Uspjeli smo, ali...!

Košarkaški klub Crvena zvezda zahvalio se Vršcu, sportskom centru „Milenijum“ i svima koji su učestvovali u organizaciji utakmice sa Anadolu Efesom.

Košarka 29.02.2016 | 19:00
Zvezda o Vršcu: Uspjeli smo, ali...!

Šampion Srbije je zbog zauzetosti beogradskih hala duel osmog kola Top16 faze Evrolige morao da igra u Vršcu i zabeležio je važan trijumf sa 91:82, svoj peti u drugoj fazi.

’Crveno-beli’ su dva dana kasnije objavili saopštenje u kojem su objasnili kako je utakmica organizovali, ali su naglasili da nije sve proteklo kako treba, pošto je ubačeno nekoliko tvrdih predmeta na parket, zbog čega klubu preti kazna.

Saopštenje košarkaškog kluba Crvena zvezda prenosimo u celosti

„I pored dilema i nedoumica, da li je uopšte moguće izvesti ovakav logistički poduhvat i bukvalno preseliti i organizovati utakmicu najelitnijeg evropskog takmičenja van Beograda, srpski šampion i jedini predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima je pokazao da je i to moguće izvesti, i gotovo bez većih poteškoća položio jedan od teških zadataka koji se našao pred njim u Evropi.

Tokom gotovo sedmodnevnih priprema, u Vršac je preseljeno nekoliko stotina ljudi, zaduženih za tehničku podršku, brendiranje terena, plesne grupe, hostese, ekipe Eventima, Sekuritasa, i kompletan operativni pogon KK Crvena zvezda Telekom, i to u periodu kada naš klub organizuje još jedan veliki događaj – kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige, koji je u petak počeo u dvorani u Železniku.

Ipak, uspeli smo, i uradili veliki posao!

KK Crvena zvezda se ovim putem zahvaljuje gradu Vršcu, sportskom centru ’Milenijum’, legendi našeg kluba Dragiši Vučiniću, i svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom izuzetno zahtevnom poduhvatu koji je na pravi način predstavio kompletan sistem KK Crvena zvezda Telekom.

Klub je učinio sve, da utakmica sa svim pratećim sadržajima izgleda kao da je organizovana u dvorani ’Pionir’ i po visokim standardima Evrolige. Posebnu zahvalnost klub duguje navijačima i simpatizerima, koji su stvorili atmosferu u kojoj su se igrači zaista i osećali kao da igraju u Beogradu. Ipak, i pored brojnih apela, nekoliko neodgovornih pojedinaca bacili su senku na ovaj spektakl, bacajući upaljač, plastičnu flašicu na parket, i koristeći laser kako bi ometali protivničke igrače.

Upravo te primedbe našle su se u izveštaju delegata EL nakon meča u Vršcu, pa klub najverovatnije očekuje nova kazna. Prvi tim KK Crvena zvezda Telekom očekuju još najmanje dve velike utakmice u Evroligi ove sezone u Beogradu, a podrška sa tribina o kojoj se priča u celoj Evropi, biće preko potrebna. Stoga još jednom apelujemo na sve navijače i simpatizere, da u narednim mečevima, bez obzira na dešavanja na parketu, fer i korektno pružaju podršku svojim ljubimcima, kako klub ne bi bio dodatno sankcionisan, i na kraju uskraćen za navijanje na utakmicama koje predstoje“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar