Rađenu Sud u Lozani smanjuje kaznu?!

"Večernje novosti" nezvanično saznaju da bi srpskom vaterpolisti Međunarodni sud za sportsku arbitražu mogao da prepolovi kaznu!

Ostali sportovi 28.02.2016 | 19:00
Rađenu Sud u Lozani smanjuje kaznu?!

Međunarodna federacija vodenih sportova (FINA) izrekla je vaterpolisti Nikoli Rađenu četvorogodišnju zabranu takmičenja, nakon što je utvrđeno da je prošle godine dva puta pao na doping testu.

Srpski reprezentativac bio je pozitivan na kokain posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara 2015. godine, kao i 14. aprila u Kruševcu na duelu protiv Rusije.

Vaterpolista, koji je priznao grešku i odmah se uključio se u edukativna predavanja o štetnosti dopinga, uložio je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a konačna odluka trebalo bi da bude donesena krajem marta.

"Večernje novosti" nezvanično saznaju da bi Sud u Lozani mogao da umanji kaznu Rađenu na dve godine.

Kako prenosi taj dnevnik navodno je Odbor za antidoping FINA napravio proceduralnu grešku, zbog koje bi suspenzija trofejnog vaterpoliste mogla da bude prepolovljena.

Rađen je pre dva dana izašao pred Sud u Švajacarskoj i obrazložio zašto smatra da je kazna od četiri godine previsoka.

Ukoliko kazna bude smanjena to bi praktično značilo da bi Rađen (31) mogao da nastavi karijeru. U suprotnom, ako Sud za sportsku arbitražu bude potvrdio kaznu FINA od četiri godine, odnosno do 7. maja 2019. godine, to će i definitivno značiti da je Rađen na ružan način napustio vaterpolo.

Komentari / 0

Ostavite komentar