150. Derbi - reakcije iz Partizana: Krađa!!! Otimačina!!!

Trener Partizana Ivan Tomić bio je besan na sudije posle poraza od Crvene zvezde 2:1 u večitom derbiju. Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da za 20 godina koliko je u crno-belima nijedan derbi nije bio "pokraden" koliko 150.! Fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović rekao je da je svima na stadionu bilo jasno da je Marko Petković nad njim napravio penal u 12. minutu.

Fudbal 27.02.2016 | 23:45
150. Derbi - reakcije iz Partizana: Krađa!!! Otimačina!!!

"Čestitam Zvezdi na pobedi i fer i korektnoj igri, ali ipak ne mogu neke stvari da prećutim. Ja sam 20 godina u Partizanu i toliko derbija je iza mene, ali nijedan nije bio pokraden kao ovaj. U situaciji kada je faul bio očigledan i kada je trebalo da se dosudi penal, to nije urađeno i meni to nije jasno. To je verovatno uticalo na našu dalju igru i raspoloženje", rekao je Ilić.

Zvezda je slavila u Humskoj 2:1 posle preokreta, a Partizan je nezadovoljan zbog nedosuđenog penala i sviranog ofsajda prilikom gola.

"Kada smo postigli gol, dosudjen je ofsajd, ali ni on nije postojao. Sudije ne smeju na ovako velikoj utakmici, na 'večitom' derbiju, da prave greške. Ovo je loš pokazatelj za sve mlade igrače, za mnoge novajlije koje su prvi put igrale ovakav meč. Ovo je loš pokazatelj da neko treći odlučuje utakmicu za mlade igrače", rekao je Ilić.

Legendarni kapiten i igrač s najviše nastupa u derbijima naglasio je da njegovo nezadovoljstvo nema veze samo s njegovim timom.

"Nadam se da se ovakve stvari više neće ponavljati. I želeo bih da napomenem da nije bitno da li je bila Zvezda ili Partizan. Ovakve greške evropskih sudija ne smeju da se dešavaju u Superligi Srbije", rekao je Ilić.

On je posle nedosudjenog penala prišao sudiji Vladu Glođoviću, a novinarima je priznao da je oštro prigovorio.

"Obećao sam sebi da u poslednjih šest meseci neću praviti neke gluposti, ulaziti u raspravu sa sudijama i protivničkim igračima, ali ovde nisam mogao da prećutim. Svašta sam mu rekao i još potom kada sam pogledao snimak hladne glave, nije mi svejedno. U svakom slučaju, bila je lepa utakmica i prava muška borba", rekao je Ilić.

Trener Partizana Ivan Tomić bio je besan na sudije posle poraza od Crvene zvezde 2:1 u večitom derbiju.

Tomić smatra da je njegov tim oštećen za čist penal u prvom poluvremenu, kao i da nije postojao faul posle koga je Zvezda izjednačila iz slobodnog udarca.

"Prošlo je 20 godina, deluje kao da će 50. Kažete možda je bio penal? Možda!? Nikad veći. Nije bilo faula ni kod slobodnog udarca, a lopta je pomerena sedam metara napred, i još masa drugih stvari", rekao je Tomić.

"Mi se trudimo,borimo, krvarimo, radimo enormnim pritiscima i problemima, i onda se desi nešto ovako. Čestitam Crvenoj zvezdi, njenim igračima i treneru, svaka im čast na pobedi, ovo nema veze sa njima već sa drugim stvarima", dodao je trener Partizana.

Partizan je poveo u Humskoj golom debitanta Sedrika Gogue, ali je Zvezda preokrenula već do poluvremena preko svojih stranaca Luisa Ibanjesa i Uga Vijeire.

"Čestitam mojim igračima na pristupu i odnosu. Imali smo u prvom poluvremenu mnogo šansi koje smo mogli drugačije da rešimo. Nismo odigrali dobro 20 nego svih 45 minuta. I u drugom delu je bilo situacija koje smo morali da odigramo bolje, morao je biti bolji protok lopte", analizirao je Tomić meč.

Partizan je poražen drugi put u nizu ovog proleća, pao je na šestu mesto Superlige sa čak 32 boda iza lidera Zvezde.

"Ja sam uvek kriv za poraze, i za ovaj i za prethodni i biću za svaki naredni. Igrači su krivi samo za pobede. Ne želim nikad da tražim alibi, ali ovo danas što se dogodilo ne sme da se dešava", zaključio je Tomić.

Crno-beli u sledećem kolu gostuju Radničkom u Nišu, koji je dva mesta bolje plasiran od crno-belih, sa dva boda više.

Fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović rekao je da je svima na stadionu bilo jasno da je Marko Petković nad njim napravio penal u 12. minutu.

Mihajlović je ušao je u šesnaesterac sa leve strane, predriblao Petkovića koji ga je oborio, kontakt nije bio dovoljno jak, iako je defanzivac gostiju zadržao nogu, ali je krilni napadač Partizana prerao krenuo da pada.

Sudija Vlado Glođović, koji nije bio na visini zadatka u Humskoj, odmahnuo je rukom što je razljutilo sve u ’crno-belom’ taboru.

„Nema šta ja da vidim. Ne mogu da verujem šta se desilo, ceo stadion je video da je penal. Ja ga prolazim i idem da dam gol, a on me obara. Jedva čekam da čujem šta će ovi stručnjaci za suđenje da kažu“, rekao je Mihajlović.

On je bio glavni akter u još jednoj spornoj situaciji kada mu je u 47. minutu poništen regularan gol zbog nepostojećeg ofsajda.

„Druga situacija je bila kada sam dao gol u drugom poluvremenu. Gledali su snimak i kažu mi da je čist pogodak“, dodao je Mihajlović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

borac RS

28.02.2016 07:53

VAMA GROBARIMA UVIJEK JE KEIV SUDIJA KAD IZGUBITE. VI STE TESKI BOLESNICI.

ODGOVORITE
Name

Zoran

28.02.2016 09:50

Ja da dodam SDS-u i grobarima uvek neko drugi kriv kad izgube a kad oni kradu onda je sve čisto.