Tehnička greška ili misteriozni avion?

Na jednoj fotografiji jezera Harijet na servisu Google Earth video se čitav putnički avion na njegovom dnu, a iako je misterija rešena, teoretičari zavera još uvek nisu uvereni da je to prava istina.

Svijet 27.02.2016 | 20:40
Tehnička greška ili misteriozni avion?

Nakon što su korisnici Google Eartha pronašli fotografiju jezera Harijet u Americi na čijem dnu se video avion, odmah su krenule brojne teorije zavere. Međutim, istina je ipak isplivala na videlo.

Na fotografijama se video veliki putnički avion sa dva motora, a koji je na opšte iznenađenje u jednom komadu.

Tehničari iz Google-a su analizirali fotografije nakon brojnih prijava građana i utvrdili da je u pitanju “tehnički kvar”, zapravo putnički avion je uleteo u kadar kada su sateliti snimali teren.

“Ukratko, svaki satelitski snimak koji vidite na našim mapama je zapravo kompilacija nekoliko snimaka. Objekti koji se brzo pomeraju, kao što su avioni, često upadnu u jednu od fotografija, a koje se potom iskoriste za prikaz određene oblasti. Kada se to dogodi obrisi tih objekata mogu da se vide na objavljenim mapama – rekla je Suzan Kadreča, potparol “Google maps”.

Međutim, ovo objašnjenje nije razuverilo pristalice teorija zavere, koji veruju da se ispod jezera nalazi veliki aerodrom koji će u slučaju rata biti otkriven i aktiviran.

Pogledajte video:

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar