Srbi za odlaganje ili bojkot glasanja

Predstavnici Srba u parlamentu u Prištini najverovatnije će ili bojkotovati današnju sednicu na kojoj bi trebalo da se bira novi kosovski predsednik ili će tražiti odlaganje glasanja.

Srbija 26.02.2016 | 10:05
Srbi za odlaganje ili bojkot glasanja

Gotovo u potpunosti je isključena opcija da poslanici Liste "Srpska" podrže bilo kojeg od dva kandidata vodeće albanske Demokratske partije Kosova, a to su Hašim Tači i Rafet Rama.

Predstavnici "Srpske" imali su u četvrtak konsultacije sa albanskim koalicionim partnerima, kao i sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, kako bi razmotrili dalje korake i doneli odluku u najboljem interesu srpskog naroda.

Predsednik Liste "Srpska" i šef poslaničkog kluba u kosovskom parlamentu Slavko Simić, posle sastanka sa Đurićem u Goraždevcu, poručio je da će definitivna odluka biti doneta uoči zasedanja zakazanog za danas u 11 sati, ne želeći da precizira hoće li uopšte prisustvovati sednici:

"Nijedan naš poslanik ne vodi se logikom sopstvenog interesa. Lista "Srpska" je jedinstvena i odluku ćemo doneti u interesu srpskog naroda na KiM, uz konsultacije sa Beogradom, ali i sa koalicionim partnerima u Prištini."

OPOZICIJA POZIVALA NA RAZGOVOR

Simić je rekao da su poslednjih dana predstavnici albanske opozicije, koja Srpsku listu naziva ilegalnom, pokušali da s njima kontaktiraju:

"Nismo na to pristali dok opozicija ne promeni stavove kada je reč o sprovođenju Briselskog sporazuma, čiji je ključni element formiranje Zajednice srpskih opština, a koja je od vitalnog značaja za život srpskog naroda."

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar