SAD: Nismo mi ubili Srbe u Libiji!

Prema navodima srpskih zvaničnika, službenici ambasade Srbije u Libiji Sladjana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u petak.

Svijet 25.02.2016 | 07:31
SAD: Nismo mi ubili Srbe u Libiji!

Pentagon je juče saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju u petak čija je meta bio vođa Islamske države u toj zemlji. "Informacije koje za sada imamo ne podržavaju" tvrdnju Beograda da su dvoje Srba poginuli u bombardovanju, rekao je portparol Pentagona Džef Dejvis.

On je rekao da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije slike su prenete preko društvenih mreža, trebalo da imaju mnogo teže povrede da su zaista stradali u bombardovanju koje je izazvalo veoma velike štete. Te fotografije "ne odgovaraju onome što bi mogli da očekujemo za bombardovanje tih razmera", rekao je Dejvis i dodao da SAD nastavljaju da razmatraju raspoložive informacije.

Prema navodima srpskih zvaničnika, službenici ambasade Srbije u Libiji Sladjana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u petak. Oni su bili oteti u Libiji u novembru. Američke vlasti su odmah izrazile sumnju da su oni stradali u američkom bombardovanju, navodeći da su njihovi dronovi posmatrali tu lokaciju nedeljama i da nisu primetili prisustvo civila.

Kako navodi agencija Frans pres, ova nesigurnost pokazuje koliko je teško za američku vojsku da sa sigurnošću utvrdi rezultat svojih vazdušnih udara uprkos kapacitetima za nadzor iz vazduha koji imaju sa dronovima. Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan danas je takodje odbio da potrvdi da je u bombardovanju ubijen čovek koji je bio glavna meta, Nuredin Šušane, poznat kao Sabir, jedan od vodja Islamske države, koji, kako se veruje, stoji iza dva teroristička napada u Tunisu prošle godine. "Još se procenjuje šta se s njim dogodilo" više puta je ponovio Brenan u intervjuu za javni radio En-Pi-Ar (NPR).

"Ono što radimo u ovakvim slučajevima jeste da skupljamo dodatne obaveštajne podatke i da nadjemo sve što se može naći o tome ko je bio tamo" u trenutku bombardovanja", rekao je Brenan. ; U američkom vazdušnom udaru u zoru u petak u Sbrati poginulo oko pedeset ljudi.

Izvor: Beta

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ma kakav

25.02.2016 07:44

To su se oni sami!

ODGOVORITE
Name

Спасоје Ђого

25.02.2016 08:25

Јок, вероватно су то Руси да нам се освете за уговор са НАТО-м.

ODGOVORITE
Name

obi van kenobi

25.02.2016 09:58

Više verujem amerima nego ovim našima.

ODGOVORITE
Name

adženda

25.02.2016 10:21

I ja. Mrtva usta ne govore a imala bi što šta reći. U pitanju je šverc oružja u koji je vjerovatno umiješan neko iz...Ovo dvoje je previše znalo.

Name

ABC

25.02.2016 11:03

SLAVA poginulim NATO IH JE POBIO a price novinara su zaludjivanje raje a kriv je AMBASADOR i samo on A MOGAO BI DA SE PITA I G.TADIC.

ODGOVORITE
Name

Tanja

25.02.2016 12:20

Saucesce porodicama. Zao mi je neduznih ljudi. Zasto vlada Srbije nije oslobodila clanove ambasade? Bili su zarobljeni vec mjesecima. Trebala im je citava vjecnost da se dignu iz svojih fotelja da bilo ista urade za njih. Svaka normalna ambasada stiti svoje gradjane.

ODGOVORITE
Name

DULE NS

25.02.2016 17:05

Gdjice posoji procedura ali ambasador nije postovao proceduru i taj covek je tamo vec 12 godina pozivan da se vrati izmisljao je sve i svasta da ostane tam ostalo proceni sama ramo je rat 3 frakcije *dobro obavesten*