SNSD nastavio probošnjačku politiku

Opštinski odbor SDS-a u Srebrenici upozorava da je SNSD u ovom gradu, u samo sebi svojstvenom maniru, nastavio probošnjačku puzajuću politiku.

Republika Srpska 23.02.2016 | 17:23
SNSD nastavio probošnjačku politiku

U saopštenju koje su uputili ističu da je SNSD nakon ustupanja pozicije sekretara SO, koja je u raspodjeli pripala srpskim strankama, juče su prepustili i poziciju direktora JU Dječije obdanište „Poletarac".

„Ovim diskriminatorskim činom političke stranke, koja tvrdi da štiti srpske nacionane interese, obezvrijeđeni su rezultati prošlih loklanih izbora, u kojima su srpske i bošnjačke stranke postigle iste rezultate. Ruganjem srpskim interesima, pred naredne lokalne izbore, narušen je minimum prijeko potrebnog srpskog jedinstva u Srebrenici. U suštini, posredi je dodvoravanje za ostanak u vlasti i nakon izbora", kaže se u saopštenju.

Da nevolja bude veća, dodaje se u sopštenju, s funkcije direktora JU Centar za socijalni rad, smijenjena je Zora Petrović, član porodice poginulog borca, a na njeno mjesto dovedena osoba koja nikada nije živjela u Srebrenici.

„Novopostavljeni kadrovi SNSD-a, načelnik za privredu i razvoj, direktor Doma zdravlja i direrektor Narodne biblioteke, ne ispunjavaju propisane zakonske uslove i uslove Statuta opštine Srebrenica, u pogledu stručne spreme i radnog iskustva. Zbog toga skupštinska većina svjesno izvbjegava raspisivanje javnih konkursa", saopštili su iz SDS-a Srebrenica.

Podsjetili su da je u Srebrenici je formirana nova skupštinska većina koju sačinjavaju sve bošnjačke stranke i samo SNSD sa srpske strane i da su svi apeli i upozorenja na štetno djelovanje SNSD, ostali su bezuspješni.

(SK)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kiza

23.02.2016 16:32

Ne trebaju nama drugi turci nego samo Laktaski. Ti turci se samo laktaju, izgradise dzamiju u Mahovljanima gde joj nije mesto. Ne znam sta vise mozemo ocekivati od ove crvene - komunisticke elite. Mozda jos samo da ugase Republiku Srpsku

ODGOVORITE
Name

Pitanje

23.02.2016 17:31

Je li džamija i prije rata bila u Mah. ili je to nova - nanovo sagrađena gdje nikad prije nije bila ?

Name

Srebrenica

23.02.2016 16:43

Ova pisanija je uglavnom tacna, ali dasta vise jajare Momcila Cvjetinovica i njegove, toboze, brige za srpski zivalj u Srebrenici.Obicna jajara je on i svi oni koji ga podrzavaju; do juce je bio u koaliciji sa bosnjackim partijama i decenijama prica suplju pricu proizvodeci ogromnu stetu srpskom narodu u Srebrenici.Zbog buduceg zivota u Srebrenici treba da bude sto prije razvlasten zajedno sa Pavlovicem i Durakovicem.Obicni mediokriteti.

ODGOVORITE
Name

Ovo je malo netacno

23.02.2016 16:56

SNSD provodi samo svoju politiku i niciju vise. Kad dodje Vucic i donese sta para oni se dogovore s kim treba i stanu prvi u red za tendere. Nema tu nikakve veze ko je ko. Uostalom pokazace se za 2 do 3 dana koliko je Dosik veliki Srbin. Imate momka iz Visegrada koji strajkuje u Banjaluci skupa sa jednom djevojkom iz Prijedora, i u narednih par dana ce da ih zaposli dal ce njega u centralu ili u Andricgrad u kafanu nebitno je al cim su ga zvali na ATV a uskoro i na RTRS zna se da se sef smilovao i rijesio problem nekih malih ljudi sa margine drustva. E onda ce ipet prica ko je uzdajnik a ko nije

ODGOVORITE
Name

oo7

23.02.2016 19:14

Strpite se do izbora,a onda preuzmite vlast.Valjda ste to u stanju,a ne da kukate.

ODGOVORITE
Name

Mikajlo

24.02.2016 17:33

Mocu za nacelnika. Jedino on Camilu moze pariarati i pobjediti ga...

ODGOVORITE