Štrajk taksista izazvao kolaps u Beogradu

Beogradski taksisti izašli su na ulice u znak protesta i kruže Bulevarom.

Srbija 22.02.2016 | 17:00
Štrajk taksista izazvao kolaps u Beogradu

Svako vozio je oblepljeno natpisom "Taxi štrajk", a tablice su skinuli i stavili na vrh auta. Planirana ruta taksista je od vrha Bulevara, do Skupštine, pa u krug preko Kneza Miloša. Oni vozi sporo pa je saobraćaj veoma otežan.

Beogradski taksisti koji nemaju dozvole za rad najavili su danas da će od ponedeljka, 22. februara svakodnevno organizovati protestne vožnje zbog višegodišnjeg čekanja na dozvole za obavljanje taksi delatnosti.


Predstavnik okupljenih oko Inicijative za ocenu ustavnosti Odluke o taksi prevozu u Beogradu Aleksandar Milić kazao je da 130 taksista, koji ispunjavaju sve uslove za obavljanje taksi delatnosti, zahtevaju od grada da im izda auto-taksi dozvole.


"Od ponedeljka organizujemo protestne vožnje svakog dana. Paradoksalno je to što smo za protestne vožnje morali da tražimo dozvolu od Ministarstva saobraćaja, a oni nam je verovatno neće izdati", kazao je Milić. Dodao je da ukoliko resorno ministarstvo ne odobri protestne vožnje deo beogradskih taksista i njihove porodice će započeti štrajk gladju.

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar