NBA: Heris u Pistonsima, Iljasova i Dženings ''magični''!

Orlando je u Detroit poslao Tobajasa Herisa, a novi članovi Medžika postali su Ersan Iljasova i Brendon Dženings.

Košarka 17.02.2016 | 20:20
NBA: Heris u Pistonsima, Iljasova i Dženings ''magični''!

“Spreman sam da uđem u plej-of“, rekao je 23-godišnji Heris u SMS poruci ESPNu-u.

Ipak, obe ekipe trenutno su izvan mesta koje vodi u plej-of – Detroit ima skor 27-27, zaostaje pola pobede za Šarlotom na osmoj poziciji.

Heris prosečno beleži 13,7 poena i 7 skokova, Pistonsi su preuzeli i ostatak njegovog četvorogodišnjeg ugovora vrednog 64 miliona dolara potpisanog prošlog leta i očekuju da će im on pomoći da se nađu u doigravanju prvi put od 2009. godine,

“Ovo je dugoročni potez koji se istovremeno uklapa sa jezgrom našeg tima“, rekao je generalni menadžer Pistonsa Džef Bauer.

I Orlando ima svoju računicu – bili su jedan od najmlađih timova u ligi i sada su želeli dvojicu iskusnih igrača u borbi za plej-of. Medžik je trenutno 11. na Istoku sa skorom 23-29.

“Brendon i Ersan su dvojica veterana koji će nam dati ravnotežu u sastavu i doneti potrebno iskustvo. Obojica imaju poene u rukama, takmičarski su nastrojeni i doneće nam dubinu“, kaže generalni menadžer Medžika Rob Henigan.

Dženings se nedavno vratio posle teške povrede i prosečno beleži 6,8 poena, 2 skoka i 3 asistencije, dok Iljasova ima 11,3 poena i 5,4 skoka po meču.

Obojica su već sarađivali sa trenerom Skotom Skajlsom u Milvoki Baksima – Dženings je u poslednjoj godini ugovora i prima 8,3 miliona, a Iljasovin ugovor za sledeću sezonu je negarantovan sa primanjima od 8,4 miliona.

Komentari / 0

Ostavite komentar