Američka ambasada i predsjednik Srpske i dalje bez sastanka

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak ponovila je danas da ostaje isti stav američke ambasade u BiH o nesastajanju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao i isti stav o najavljivanom referendumu u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Bosna i Hercegovina 11.02.2016 | 22:55
Američka ambasada i predsjednik Srpske i dalje bez sastanka

Kormak je u izjavi novinarima u Banjoj Luci istakla da se sa svim predstavnicima vlasti u BiH, koji su spremni graditi bolju i pozitivniju budućnost, redovno sastaje.

"Nadam se da će se taj sastanak dogoditi za vrijeme mog mandata u BiH. Dosad nije bilo razloga - dodala je ona komentarišući to što se i dalje američke diplomate ne sastaju s Dodikom. Dodala je da se redovno sastaje s drugim predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj.

Ponovila  je da se BiH mora boriti protiv korupcije da bi se zemlja kretala dalje te da ta borba treba da ide kroz pravosudni sistem BiH.

Kormak je istakla da se vlasti u BiH treba da fokusiraju na evropski put, kao najbolji put za zemlju, a što će poboljšati ekonomsku situaciju i omogućiti bolju budućnost za sve građane.

Nije željela da komentira primjedbe Vlade Republike Srpske na način usvajanja mehanizma koordinacije, jer, kako je navela premijerka Željka Cvijanović, nisu o tome bili upoznati.

Ambasadorka SAD-a je naglasila važnost mehanizma koordinacije da bi BiH mogla 15. februaura podnijeti aplikaciju za kandidatski status u Evropskoj uniji.

"Koordinacioni mehanizam je prvi u nizu koraka koje BiH treba napraviti" dodala je ambasadorka Kormak te apelovala na sve strane u BiH da ova zemlja krene naprijed.

Američka ambasadorka danas je održala i predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ludi Milojko

11.02.2016 11:14

Nemoj tako,stavice te dodik na listu nepozeljni osoba u RS.

ODGOVORITE
Name

oo7

11.02.2016 11:23

Sretna je zemlja u koju SAD-e ne upliče svoje prste.

ODGOVORITE
Name

#

11.02.2016 14:30

Sretna je zemlja u kojoj se nije rodio Mile Dodik.

Name

Boki

11.02.2016 14:51

Niti valja ambasadorka niti valja predsjednik.

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha Boki

11.02.2016 16:22

Ova ambasadorka je ispravna. Ona je predskazanje Dodikovog kraja.

Name

Rusmir Velić

12.02.2016 06:59

Svi su pred zakonom jednaki.Dodik je čist dok se ne dokaže suprotno. Ne navijam za Dobika a znam da ne voli moje ime čuti jer sam ja Rus Mir.

Name

Covjek

12.02.2016 05:32

Ko bi normalan vodio razgovarao sa / COBANOM NE OTESANIM / . Tip se umislijo da nesto znaci a ustvari ovakvih ima svugdje gdje god ima Baljege /GO.NO/ na PUTU. ....... od GO.ANA se ne pravi Pita. ........ To znaci sledece sa nevaznim osobama niko i ne razgovara. ...... THE ENDE. .......

ODGOVORITE
Name

svima dobro

12.02.2016 08:28

Mrc.na je još drska ali neće dugo.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.02.2016 08:55

Ovo je vest samo u bantu državama poput Bosne. U uređenim državama ambasadori jako dobro znaju gde im je mesto, šta su im nadležnosti i šta mogu da kažu. Kao državljaninu BiH i Srbije, oba američka ambasadora, i u Sa i u Bg, su mi totalno irelevantne osobe. Volio bih da moje države više poštuju sebe i svoje građane, te da njihovi zvaničnici ne pužu i ne šene pred stranim ćatama.

ODGOVORITE
Name

Halo

12.02.2016 13:07

Ambasadori SADa u BiH i Srbiji irelevantne osobe? Momak, ti nisi dobar s glavom.