ATP: Troicki u Roterdamu; WTA: Ivanović u Rusiji

Tri ATP turnira igraju se ove nedelje, dva su iz serije 250, jedan iz serije 500.

Tenis 09.02.2016 | 22:30
ATP: Troicki u Roterdamu; WTA: Ivanović u Rusiji

Na turniru u Buenos Ajresu prvi nosilac je Rafael Nadal, igraju i Ferer, Conga, Izner, Fonjini, Tim i naš Dušan Lajović.

On se u prvom kolu u ponedeljak uveče sastaje sa domaćim teniserom Fakundom Arhuelom, što će im biti prvi međusobni duel

U Memfisu su među nosiocima Nišikori, Jang, Džonson i Kveri, nema tenisera iz Srbije, a najjači turnir igra se u Roterdamu.

Gaske je prvi nosilac, Čilić drugi, nastupaju i Simon, Monfis, Gofan, Troicki. Naš teniser je postavljen za osmog nosioca, u sredu ga u prvom kolu čeka Rus Andrej Kuznjecov.

Troicki i Kuznjecov igrli su samo jednomn, na Vimbldonu 2013. godine naš teniser slavio je u tri seta.

Prvog dana igre najuspešniji su bili hrvatski teniseri, Čilić je dobio Istomina, Dodig Parea, a Borna Ćorić De Bekera. Pobedili su i Čeh Veseli i Francuz Mai.

U Roterdamu se igra za nagradni fond od milion i 700.000 evra.

WTA: Ana i Bojana u Sankt Peterburgu

Žene igraju na dva turnira, na slabijem, u Kaohsiungu na Tajvanu, nema nijedne igračice iz prvih deset, nema ni naših teniserki.

Igra se i u Sankt Peterburgu, u Rusiji, prva nositeljka je Belinda Benčić, druga Roberta Vinči, treća Karolina Voznijacki, a četvrta Ana Ivanović.

Ana je u prvom kolu slobodna, u drugom čeka pobednicu meča druge naše predstavnice na turniru Bojane Jovanovski i ruske teniserke Margarite Gasparjan.

Taj meč na programu je u utorak oko 18 časova, naša teniserka i 21-godišnja Moskovljanka do sada se nisu sastajale.

Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 750 hiljada dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar