I Bugari blokirali granicu sa Grčkom

Vozači kamiona u Bugarskoj danas su na najvećem graničnom prelazu Kulata - Promahon blokirali ulaz u zemlju sa grčke strane za sva vozila, kao reakciju na blokadu ovog prelaza od grčkih poljoprivrednika koji već osam dana ne dozvoljavaju vozačima da pređu granicu.

Svijet 09.02.2016 | 11:15
I Bugari blokirali granicu sa Grčkom

Na graničnom prelazu Kulata - Promahon formirana je kolona kamiona duga oko 30 kilometara, a neposredno prije blokade prelaza četvorica vozača kamiona bugarske registracije probila su grčku blokadu.

Bugarsko Ministarstvo unutraših poslova /MUP/ saopštilo je da je obustavljen i saobraćaj na prelazu Ilinden - Eksohi na bugarsko-grčkoj granici zbog štrajka grčkih poljoprivrednika ispred graničnog prelaza.

Farmeri su na više mesta u Grčkoj poljoprivrednom mehanizacijom blokirali granične prelaze, glavne raskrsnice i puteve.

Na području Kukuša postavljene su dvije blokade ka prelazima Evzoni i Dojran, na granici sa Makedonijom, gdje se vozila propuštaju samo noću.

U potpunosti je blokiran autoput Ignacija kod raskrsnice Kerdalija, gdje je parkirano oko 800 traktora, a zatvoren je i stari put Solun - Kavala.

Poljoprivrednici su najavili da će danas na neodređeno vrijeme zatvoriti auto-put Atina - Solun, kod Tempejske doline.

Grčki mediji pišu da su farmeri blokirali puteve u skoro svim oblastima, a za ovu nedjelju najavljena je blokada traktorima i autobusima centra Atine.

Grčki poljoprivrednici odbili su da danas učestvuju u dijalogu sa Vladom, koji bi trebalo da se održi u grčkom parlamentu, i insistiraju na povlačenju zakonskih prijedloga o uvećanju poreza i o planiranim reformama penzijskog sistema.

Komentari / 0

Ostavite komentar