Ulični rat omladine i policije u Atini

Zaposleni širom Grčke obustavili su rad u znak protesta zbog penzionih reformi, a zbog masovnog štrajka otkazani su letovi, trajekti i zaustavljen javni prevoz.

Svijet 04.02.2016 | 14:00
Ulični rat omladine i policije u Atini

U Atini su danas, tokom protesta zbog reformi penzionog sistema, izbili sukobi između grčke policije i grupe mladih, ali zasad nema izveštaja o uhapšenima ili povređenima. Demonstranti su prilikom svog protesta koristili Molotovljev koktel i suzavce!

Grupa mladih je bacala zapaljive bombe i kamenice, preneo je AP.

Na protestu u centru Atine okupilo se nekoliko desetina hiljada ljudi.

Zaposleni širom Grčke obustavili su rad u znak protesta zbog penzionih reformi, a zbog masovnog štrajka otkazani su letovi, trajekti i zaustavljen javni prevoz.

Škole, sudovi i apoteke su zatvoreni, dok u državnim bolnicama rade samo hitne službe.

Levičarska vlada premijera Aleksisa Ciprasa pokušava da restrukturira penzioni sistem povećanjem doprinosa za socijalnu zaštitu kako bi izbegla smanjenje penzija, ali protivnici reforme ukazuju da će zbog toga mnogim zaposlenima dve trećine prihoda ići na poreze i doprinose, prenosi AP.

Protivnici penzione reforme uspeli su da ujedine pripadnike različitih profesija, od zemljoradnika, taksista i umetnika do advokata, lekara i inženjera.

Štrajk se održava u trenutku kada vlada pregovara sa međunarodnim inspektorima koji su došli da provere napredak u ispunjavanju obaveza predviđenim paketom pomoći.

Hotele u kojima oni borave u centru Atine čuva policija.

Izvor: Telegraf

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

04.02.2016 13:40

Нисам љубитељ ни једне власти. Свака власт тражи да се њој славопојке пјевају а ја никоме нећу да пјевам како други свира. Млади ГРЦИ зато смо са вама у нашој заједничкој борби против сваке власти и неправде и корупције коју власт са собом доноси!

ODGOVORITE
Name

Tarmi

04.02.2016 13:50

Govori u svoje ime. U cemu si zajedno sa Grcima, oni na ulici a ti za tastaturom?

Name

žžžžžžžžž

04.02.2016 13:50

Šta si hteo da kažeš ?

Name

Ludak

04.02.2016 16:29

Provalio Mikajlo kako se pali internet a sad ne konta kako se gasi...hahahahaha... stara komunjara i udbas samo gleds da baci kosku

Name

Marko K.

04.02.2016 14:02

E ovo su junaci i bundžije, svaka čast. Nije ko mi, svi ko zečevi, glave se bojimo podignuti i glasa pustiti!

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

04.02.2016 17:03

SRBi sve tri VJERE znaju samo tudjinu dobre sluge da budu i kao komunisticki udbasi po nalogu svoje propale partije da SRBe Prave klevecu i gaze! JADAN NAROD SA TAKVIM JUNACIMA KOJI NE SMIJU NI DA SE POTPISU!