Kup: Partizan na FMP, moguće polufinale sa Zvezdom!

Crvena zvezda i Partizan neće se naći u direktnoj borbi za trofej na završnom turniru Kupa Koraća u Nišu. Košarkaši Crvene zvezde će odbranu titule u Kupu Radivoja Koraća početi protiv Smederva, dok će Partizan u četvrtfinalu igrati sa FMP-om.

Košarka 02.02.2016 | 16:20
Kup: Partizan na FMP, moguće polufinale sa Zvezdom!

Najveći derbi srpske košarke moguć je već u polufinalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, koji će i ove godine biti održan u Nišu od 18. do 21. februara.

Žrebom u beogradskom hotelu "Kraun plaza" određeni su parovi četvrtfinala:

Mega Leks - Konstantin 18. februar
Partizan - FMP Železnik 18. februara

Metalac - Borac Čačak 19. februar
Crvena zvezda - Smederevo 19. februar

Klubovi učesnici ABA lige bili su nosioci i nisu mogli da se sastanu u četvrtfinalu.

"Večiti" rivali i 2015. su odmerili snage već u polufinalu i tada su crveno-beli trijumfovali rezultatom 76:67, na putu ka trećem uzastopnom trofeju Kupa.

Zanimljivo je da crno-belima na startu turnira predstoji okršaj sa Zvezdinim razvojnim timom, koji sa skorom 17-1 ubedljivo vodi na tabeli Košarkaške lige Srbije.

Dvostruki uzastopni finalista Mega Leks imaće neugodnog protivnika u domaćoj ekipi Konstantina, dok je Metalac - Borac "derbi unutrašnjosti Srbije".

S obzirom na rezultate u ABA ligi, Mega je favorit da se još jednom nađe u finalu.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ocenio je da je Kup Koraća "veliko i prestižno takmičenje".

"Tim koji će osvojiti Kup, dičiće se time u narednih 12 meseci. Verujem da će u dvorani koja prima četiri- pet hiljada ljudi biti oko šest ili sedam hiljada, kao što je bilo, a kako i treba da bude. Nadam se da će svi klubovi koji učestvuju svojim ponašanjem i igrama popularisati košarku".

On je odao priznanje klubovima učesnicima KLS, koji na Kup obično dolaze sa ulogom autsajdera.

"Za mene je ovo takmičenje dokaz da i u našoj ligi imamo kvalitet i organizaciju, kao i da momci koji igraju u KLS mogu da budu ozbiljni i ravnopravni, a često i da pobede timove koji se takmiče u ABA ligi. Siguran sam da je košarka u Srbiji najkvalitetnija u regionu", jasan je Đilas.

TELEKOM SRBIJA: ZA KOŠ VIŠE!
Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji se održava u Nišu, pored takmičarske imaće ove godine i humanitarnu dimenziju.
Kompanija Telekom Srbija, generalni sponzor Košarkaškog saveza Srbije, doniraće za svaki poen postignut na svim utakmicama na turniru po tri evra u dinarskoj protivvrednosti sledećim ustanovama iz Niša: Specijalnoj školi "Bubanj", Ustanovi socijalne zaštite centar "Mara", Domu za decu bez roditeljskog staranja "Duško Radović" i Specijalnoj školi za osnovno i srednje obrazovanje "14. oktobar". U skladu sa tim nadamo se da će strelci biti raspoloženi i pozivamo trenere da se igra na koš više.

Komentari / 0

Ostavite komentar