F1 je postala dosadnija – Maldonado ostao bez mjesta!

Venecuelanac Pastor Maldonado potvrdio je da neće voziti u Formuli 1 ove sezone, pošto je ostao bez mesta u Renou koje je zauzeo Kevin Magnusen.

Ostali sportovi 03.02.2016 | 12:20
F1 je postala dosadnija – Maldonado ostao bez mjesta!

Reno je po završetku prošle sezone kupio većinski deo Lotusa i vratio se kao konstruktor u šampionat, a verovalo se da će Maldonado ostati u timu.

Međutim, Maldonado je u ponedeljak objavio da je izgubio mesto, što znači da će Formula 1 barem malo biti dosadnija ove sezone.

„Poslednjih dana bilo je mnogo glasina o mojoj budućnosti u Formuli 1 i zato moram da vas obavestim da ove sezone neću biti u Formuli 1. Hvala svima na porukama podrške, zahvaljujem se Bogu, svojoj porodici, sponzorima, prijateljima i navijačima koji su mi pomogli da ostvarim svoj san i predstavljam Venecuelu u Formuli 1. Vidimo se uskoro“, stoji u Maldonadovom saopštenju.

Maldonado je debitovao u Formuli 1 pre pet godina, prve tri sezone je bio vozač Vilijamsa, a tokom prethodne dve je branio boje Lotusa. Upisao je 95 startova u Formuli 1, a najveći uspeh ostvario je trijumfom na Velikoj nagradi Španije 2012. godine. Ipak, na njegovu žalost, poslednjih godina ga je pratila reputacija vozača koji je sklon incidentima.

Venecuelanac je imao veliku podršku kompanija iz rodne zemlje, od kojih je dobio nekoliko desetina miliona dolara. Veruje se da su sponzori upravo krivi za to što je Maldonado izgubio mesto, pošto je naftna kompanija PDVSA imala sukob sa Renoom oko isplata, pa je odlučila da raskine ugovor.

S druge strane, Magnusen će u sredu biti zvanično predstavljen kao vozač Renoa, a u timu će se pridružiti novajliji Džolionu Palmeru. 23-godišnji Danac je nedavno izgubio mesto rezervnog vozača Meklarena, u čijim redovima je i debitovao u Formuli 1 2014. godine, ali ga je posle te sezone zamenio Fernando Alonso.

Najbolji rezultat Magnusen je ostvario na svom debiju u Australiji, kada je zauzeo drugo mesto.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 13. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar