Humani kralj! Ovako je Novak proslavio titulu...

Najbolji teniser sveta posle osvajanja trofeja na Australijan Openu pokazao da ima veliko srce!

Tenis 01.02.2016 | 18:20
Humani kralj! Ovako je Novak proslavio titulu...

Novak Đoković je osvajanje šeste, rekordne titule na Australijan Openu proslavio na pomalo neuobičajen način.

On je obišao humanitarnu organizaciju "Melbourne City Mission" koja pomaže nekim od najugroženijih grupa dece iz Melburna, igrao se sa njima i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara kao podršku njihovom radu.

Prvi teniser sveta, koji se strastveno zalaže za poboljšanje uslova ranog razvoja, rekao je da će Novak Đoković Fondacija donirati novac za program "Early Years Supported Playgroup" humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo deci u predgrađima Brejbruk i Dorin.

Nakon upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, crtali su, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem teniseru šta žele da budu kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voleli da im se ostvare.

"Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov, i da postanu pobednici na bilo kom terenu. Melbourne City Mission organizacija je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje, i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu", istakao je Đoković.

Najbolji igrač planete je rekao da je fokus organizacije "Melbourne City Mission", koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima Novak Đoković Fondacije koja na tom cilju istrajno radi pune četiri godine. Za to vreme je otvoreno sedam objekata u kojem deca pohadjaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

"Podrška u najranijem periodu koju sam imao, imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohadja nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promenimo svi zajedno", rekao je Novak.

Privremeni izvršni direktor "Melbourne City Mission" organizacije, Liz Bišop, pozdravila je ovu donaciju, istakavši da će ona direktno pomoći predškolskoj deci iz ugroženih grupa, kao i njihovim porodicama.

"Zahvaljujemo se Novaku i njegovoj Fondaciji na podršci, i njihovoj posvećenosti razvoju dečije edukacije na svetskom nivou", istakla je Liz Bišop.

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine sa ciljem da deca iz socijalno ugroženih sredina rastu, igraju se i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju. Novak Đoković Fondacija pomaže organizacije i programe širom Srbije, a donacije su nakon poplava upućene i deci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. NDF sada upućuje pomoć i u druge države u kojima je Novak aktivan tokom svoje profesionalne teniske karijere, svog rada u ulozi globalnog ambasadora dobre volje UNICEF, kao i kroz partnerstvo između Novak Đoković Fondacije i Svetske banke.

Komentari / 0

Ostavite komentar