Novak – monstruozni kralj koji lomi srca sa stilom!

Najpoznatiji svetski mediji posle šestog trijumfa Novaka Đokovića na Australijan openu u prvi plan ističu njegovu neverovatno dominaciju svetskim tenisom.

Tenis 01.02.2016 | 15:00
Novak – monstruozni kralj koji lomi srca sa stilom!

Međutim, oni u isto vreme žale za sudbinom Endija Marija, pošto je Britanac izgubio i peto u finale u Melburnu, četvrto od srpskog tenisera.

„Đoković je bio nemilosrdan, odbranio titulu, stigao Roja Emersona sa šest trofeja i još jednom slomio srce Mariju“, piše u izveštaju „Rojtersa“, uz konstataciju da je presudio drugi set.

BBC nije bio mnogo nadahnut, pa u naslovu piše da je Đoković pobedio Marija 3:0 i osvojio šestu titulu. Mesta se, ipak, našlo za podsećanje da je Srbin neporažen u finalima u Melburnu, kao i da je stigao do 11. Gren slem u karijeri, čime se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

„Škot je postao tek drugi teniser, posle svog bivšeg trenera Ivana Lendla na US Openu, koji je izgubio pet finala na jednom Gren slem turniru, otkako je počela Open era 1968. godine“, naveo je BBC.

„Skaj Sports“ naveo je da „Đoković vlada u Melburnu“ i podsetio da je srpski teniser pobedio Marija u četiri finala na tom turniru.

„Nade Endija Marija o prvoj tituli na Australijan Openu ponovo je prekinuo Novak Đoković, koji je osvojio šestu titulu i izjednačio rekord Emersona“, naveo je „Skaj“.

Sajt Australijan Opena naveo je da će sada Đokovićevo ime sigurno biti pominjano u razgovorima o teniskim velikanima.

„Ako ime Novaka Đokovića do sada nije bilo u razgovorima povodom toga koji su najbolji teniseri u istoriji, sada će to sigurno biti slučaj. Prvi teniser sveta izjednačio se sa Rodom Lejverom i Bjornom Borgom sa po 11 Gren slem titula“, navodi se na sajtu.

Tradicionalno nadahnuta „Gazeta delo Sport“ konstatuje da je Melburn Đokovićev grad i da je Srbin u prvom setu delovao monstruozno na terenu.

Španska „Marka“ uz naslov: „Kralj Melburna“ piše da je Đoković sa stilom odbranio titulu i pokazao da mu apsolutno nema premca u svetskom tenisu.

„As“ navodi da je „Đoković šampion“ i ukazuje na „emotivan i dostojanstven“ govor Endija Marija po završetku meča.
Čuveni francuski „L'Ekip“ u naslovu ima samo jednu reč - nepobediv, a nemački „Bild“ podseća na je Đokovićev trijumf istovremeno i pobeda njegovog trenera Borisa Bekera.

Pod naslovom: „Kralj Australije“ hrvatski portal Indeks naveo je da je Đoković „podigao na noge ’Rod Lejver’ arenu“.

„Do pobede su ga nosili navijači na tribinama, ali prava fešta bila je na Garden trgu. Navijači koji nisu imali ulaznice privukli su veliku pažnju, stotine navijača razvili su zastave i zaigrali kolo posle meča“, naveo je Indeks.

Komentari / 0

Ostavite komentar