Rebensburgovoj ‘'Zlatna lisica’' u Mariboru!

Nemačka skijašica Viktorija Rebensburg slavila je na veleslalomu koji je održan u okviru ‘Zlatne lisice’ u Mariboru.

Ostali sportovi 31.01.2016 | 09:00
Rebensburgovoj ‘'Zlatna lisica’' u Mariboru!

Rebensburgova je na Pohorju ostvarila drugu pobedu u ovogodišnjem Svetskom kupu, a 12. u karijeri, ukupnim vremenom od 2:29.82 minuta.

Drugo mesto, sa 32 stotinke zaostatka, zauzela je domaća skijašica Ana Drev, dok je treće vreme imala Tina Vajrater iz Lihtenštajna.

Posle prve vožnje, u Mariboru je vodila Austrijanka Eva-Marija Brem, sa 37 stotinke prednosti u odnosu na Rebensburgovu, dok je treća bila Lara Gut iz Švajcarske. U nastavku, Švajcarkinja nije uspela da završi vožnju, nekadašnja olimpijska šampionka je bila sjajna i bez problema je došla do vođstva, da bi Bremova na kraju izgubila mnogo vremena.

Austrijanka je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Nine Leset iz Norveške, Šveđanke Marije Pietile-Holmner i sunarodnice Mihaele Kirhgaser. Prvih deset kompletirale su italijanske skijašice Nađa Fankini i Marta Barano, odnosno Kanađanka Mari-Pjer Prefonten.

Amerikanka Lindzi Von na čelu generalnog plasmana sada ima 900 bodova, posle odustajanja u drugoj vožnji, 45 više od Gutove. U poretku veleslaloma, Bremova je prva sa 442 bodova, ispred Rebensburgove sa 410.

U Mariboru je za nedelju zakazan slalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar