AO: Serena i Kerberova pred finale...

Prva teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da igra bolje nego 2015. godine u kojoj je osvojila tri Gren slema. Nemačka teniserka Anđelika Kerber rekla je da joj je Štefi Graf poželela sreću pred subotnje finale Australijan opena.

Tenis 30.01.2016 | 07:00
AO: Serena i Kerberova pred finale...

Serena će u subotu igrati finale Australijan opena protiv Anđelike Kerber i boriti se za svoju 22. titulu na najvećim turnirima.

„Mislim da igram bolje, znam da su mi treninzi bolji. Definitivno je da mogu da igram konstantnije i budem mentalno stabilnija. Ovo je najbolji ’slem’ koji sam odigrala u poslednjih godinu dana, a u tom periodu sam osvojila mnogo. Ipak, ovaj nisam još uvek. Čak i ako ne pobedim, ne mogu da poreknem da sam bila izuzetno konstantna i tako želim da nastavim“, rekla je Serena.

Ovo će biti njihov sedmi međusobni duel – Amerikanka vodi 5-1 u pobedama, a Nemica je jedinu zabeležila 2012. na turniru u Sinsinatiju, kada je slavila sa 6:4, 6:4.

„Mislim da je tada odigrala neverovatan meč. To je nešto što nikada neću zaboraviti. Sećam se da je servirala sjajno, da se dobro kretala i da je bila odlučna da pobedi. Mislim da sam od tog trenutka bila fokusirana na to da je ona neko koga ja, a i ostali, moraju da shvate veoma ozbiljno“, dodala je Vilijams.

Devojka iz Kalifornije već godinama prepravlja istorijske knjige tenisa, a već nekoliko puta naglasila je da više nema pritisak da mora da osvaja titule.

„Uživam u svakoj pobedi, svakom finalu i svakom meču sada. Mislim da to nije bio slučaj u prošlosti. Imala sam osećaj kao da se krećem kroz kadrove. Iako je bilo super-uzbudljivo, osećam da je sada još uzbudljivije“, zaključila je Serena.

Kerber će se u svom prvom Gren slem finalu boriti sa Serenom Vilijams koja ima priliku da se izjednači po broju titula na najvećim turnirima sa Štefi – 22.

„Dobila sam stvarno mnogo poruka. Naravno da je važno kada vam pišu porodica i prijatelji, oni me od starta podržavaju i bili su uz mene kada nije sve išlo tako dobro“, rekla je Kerber.

Novinare je pitalo da li joj se javila mnogo slavnija sunarodnica čiji rekord Serena ’juri’.

„Štefi Graf mi je poslala sledeću poruku: ’Čestitam, drago mi je zbog tebe i srećno u finalu“.

Ona je istakla da će pokušati da bude smirena u finalu jer nema šta da izgubi.

„Da nemam ništa da izgubim znači da ću izaći na teren i pokušati da igram kako inače igram – bez pritiska, bez ičega. Ali ću svakako pokušati da izazovem Serenu igrajući dobar tenis. Znam da sam je jednom pobedila što znači da mogu ponovo. Ukoliko to želim, moram da igram najbolje što mogu“, navela je Nemica.

Anđelika je potom pohvalila narednu protivnicu koja je osvojila sve što se može osvojiti u ’belom sportu’.

„Serena igra neverovatno ovde. Gledala sam meč protiv Radvanjske – izaći će i u finalu da osvoji novi Gren slem. Moram da budem spremna da prihvatim izazov protiv trenutno najbolje igračice na svetu. Ona je broj 1, šampion, osvojila je sve“, zaključila je Kerber.

Finale u ženskoj konkurenciji na prvom Gren slemu sezone između Serene Vilijams i Anđelike Kerber na programu je u subotu od 9.30 po našem vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar