Srpska i Srbija uvijek će blisko sarađivati

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Republika Srpska i Srbija uvijek blisko da sarađuju, kakvi god odnosi bili po određenim pitanjima, što se politike tiče.

Srbija 29.01.2016 | 22:54
Srpska i Srbija uvijek će blisko sarađivati

Prema njegovim riječima, Srpska i Srbija su uveli princip da, ako se oko nečeg ne slažu, ne moraju o tome da govore previše u javnosti, jer su važniji njihovi međusobni odnosi od odnosa između pojedinaca.

"Srbija, kao što je kazao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ne pokušava da naređuje. Srbija samo kaže svoj stav, a Srpska sama donosi svoje odluke", rekao je Vučić uz ocjenu da i Srbija voli da sama donosi odluke.

On je naveo da je Srbija uložila novac u školu u Šamcu, kao i u Doboju, sa željom da pomogne da se prevaziđu posljedice poplava iz 2014. godine.

"Sutra idem u Šamac da vidim šta je urađeno, kako izgleda ta škola u koju smo uložili sredstva, jer je to dobro za tu djecu i vjerujem da će svi u Posavini da se raduju otvaranju te škole", rekao je Vučić u Beogradu.

Vučić je istakao na marginama skupa, koji je organizovala Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, da će Beograd nastaviti da insistira na rješavanju problema sa Prištinom, jer je to od značaja za bolji život i Srba i Albanaca, a ne za neki budući izborni rezultat, što prištinske vlasti imaju na umu.

"Nastavićemo da insistiramo na dijalogu i na rješavanju problema slobodnog protoka robe i ljudi, zato što ima mjesta za srpski biznis u svakom mjestu na Kosovu i Metohiji, a ne samo tamo gdje Srbi žive", rekao je premijer Srbije.

On je rekao da, takođe, ima prostora za Albance da razvijaju biznis na cijeloj teritoriji Srbije. "Za nas je bitno da to radimo, ne samo zbog evropskih integracija, već zbog toga što sa tim ljudima moramo da živimo zajedno u godinama i decenijama koje dolaze", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da su ga iznenadile izjave koje su stizale iz Prištine poslije najnovije runde dijaloga Beograda i Prištine, jer nemaju mnogo veze sa realnošću.

"Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na razgovorima s prištinskom stranom. Ako to nekome više prija neka to tako radi, ali to sa realnošću nema mnogo veze", rekao je Vučić.

Premijer Srbije potvrdio je danas da će, kao što je i najavio, smijeniti ministra odbrane do kraja ovog mjeseca, a da će potom, nakon 15 dana, predstaviti novog.

On je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na prijedlog za njegovo razrješenje, jer se ne plaši javne rasprave pred poslanicima.

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

brcko

29.01.2016 16:45

Ajde Vucicu i ti ponavljas milon puta saradjivaces sa Srpskom, ko ti brani saradjivati. Sad su ti izbori jadan si ti ako cekas da te Dodik podrzi.

ODGOVORITE
Name

DSL

29.01.2016 17:52

Svakako gospodine premijeru tu je i mtel koji nas povezuje. Dragi naš premijeru želimo ti da na izborima imaš iskrene prijatelje kao što je i mtel nama.

Name

marko samardzic

29.01.2016 18:12

Mtel nas pljacka nevidjeno I krvnicki!!!

Name

#

29.01.2016 16:48

"Sutra idem u Šamac da vidim šta je urađeno, kako izgleda ta škola u koju smo uložili sredstva, jer je to dobro za tu djecu i vjerujem da će svi u Posavini da se raduju otvaranju te škole", rekao je Vučić u Beogradu. ____ Ovaj nije dobar s glavom.

ODGOVORITE
Name

re

29.01.2016 18:50

Ti to tek sad primijetio ? (*-*)

Name

borac RS

29.01.2016 17:02

PONOVO SASTANAK SA KRIMINALCOM. E MOJ VUCICU KAKO CE TI TAJ LOPOV ZABIT NOZ U LEDJA SAD KAD POCNES KAMPANJU ZA IZBORE.

ODGOVORITE
Name

kiki

30.01.2016 01:33

Vucicu ti si garant Deytona. Il ti treba jos koji poljoprivrednik u Vojvodini??

Name

MILAN

29.01.2016 17:07

DA DOLAZIS BEZ DODIKA VIDJEO BI KOLIKO BI TE NARODA DOCEKALO , A OVAKO DOCI CE SAMO KOJI MORAJU.

ODGOVORITE
Name

He he, i od mene

29.01.2016 17:27

Komentar godine.

Name

marko samardzic

29.01.2016 17:15

A bre koja saradnja,sve firme iz Srbije su u Federaciji!?!?!?

ODGOVORITE
Name

zumba

29.01.2016 17:23

"Vučić je istakao da su ga iznenadile izjave koje su stizale iz Prištine poslije najnovije runde dijaloga Beograda i Prištine, jer nemaju mnogo veze sa realnošću." Ako je ovako kazes Vucicu,idi na Kosovo i objasnjavaj ljudima sta je istina a ne da gubis vrijeme sa Dodikom.

ODGOVORITE
Name

Pravoslavni Srbin Republike SRPSKE!

29.01.2016 17:43

Tako je g, Vucicu to i jest vekovima jedna drzava istocna i zapadna Srbija. Pozdravljam jer Drina nije granica nego zila kucavica jedne drzave i jednog srpskog naroda. Zivela V. Srbija i njeni stvaraoci!!!

ODGOVORITE
Name

Aferim

29.01.2016 17:53

Od cijelih 8 komentara jedino ovaj tvoj je srpski. Inace prevladale poturice i petokolonasi

Name

marko samardzic

29.01.2016 18:04

Mrcino na osnovu komentara procjenjujes patriotizam!?

Name

rs

29.01.2016 19:03

A kad ove seljacine pocnu bulazniti o tome kako Drina nije granica,kako je kicma,kako je zila kucavica,kako ce je popiti.... Otidji na granicu i vidjeces granicnu policiju osim ako si corav pa je ne vidis ili si lud pa ignorises realnost.Srbijanac nece da se ujedini i to su rekli jos '92 a to sto je narod ginuo i sto je ovaj haos napravljen je bilo zbog pljacke pojedinaca.

Name

posten

29.01.2016 18:04

Karadzic je bio u pravu kad je zatvorio granicu sa Srbijom u najtezim trenucima u R.Srbskoj i prekinuo svu saradnju.

ODGOVORITE
Name

samo vi

29.01.2016 18:42

Mislim da Federacija ide nekim dobrim tokom jer je usvojila ekonomsku reformsku agendu, implementirala Zakon o radu koji je već počeo davati rezultate i vrlo je agresivna implementacija i drugih reformi. U odnosu na Republiku Srpsku ona bilježi skoro duple stope ekonomskog rasta, ima rast industrijske proizvodnje, ima rast izvoza i ima rast zaposlenosti. Prema tome, mislim da je Federacija na pravom putu samo je pitanje koliko će Vlada FBih izdržati pritiske sindikata i opozicije da ostane na ovom kursu i da nastavi sa implementacijom reformi koje se očigledno isplate", kazao je ekonomski analitičar Zlatko Hurtić

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

29.01.2016 18:59

Srpska i Srbija su uveli princip da, ako se oko nečeg ne slažu, ne moraju o tome da govore previše u javnosti, jer su važniji njihovi međusobni odnosi od odnosa između pojedinaca....Znaci nesto veliko mutite i radite drugima iza ledja.SRAMOTA.Pa je li gospodine Vucicu za vas samo Republika Srska DODIK ??? Nista vam ne znace Bosic, Ivanic i drugi samo znaci dodik je RS i sve njene institucije. Stvarno i vi znate razocarati covjeka. ZALOSNO I SRAMOTA !!! Ah ja jos nesto.Krenuli ste stopama Dodika jos malo djeca nece smijeti ni cokolade da otvore a da vi necete biti na otvorenju.

ODGOVORITE
Name

Slobo banki muno

29.01.2016 19:01

Ne razumijem Vucica,hoce saradnju sa Srpskom a kod nas vrvi od mita i korupcije.

ODGOVORITE