Mitro-gol ljut na Nađa! Hiljadu evra sam uzeo, milione sam donio Partizanu!

Mitrović otkrio sve detalje i odgovorio Nađu: Od Partizana sam dobio 1.000 evra, a klub je zaradio milione! "Taj novac sam dobio uoči odlučujućeg prvenstvenog derbija, onog koji je Partizan dobio sa 1:0 u Humskoj golom Miloša Jojića", objasnio je napadač Njukasla.

Fudbal 28.01.2016 | 21:30
Mitro-gol ljut na Nađa! Hiljadu evra sam uzeo, milione sam donio Partizanu!

Još "prljavog veša" u Humskoj.

Ovaj put izneo ga je Albert Nađ, nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana izjavivši za beogradske medije da je otac Aleksandra Mitrovića svojevremeno pretio da će baciti bombu na stadion u Humskoj, da su se u njegovoj kancelariji tada pojavili namršteni momci pozivajući se na uticajnog političara, a sve to da bi mladi napadač što pre napustio crno-bele i prešao u Anderleht.

Dan kasnije Mitrović je za "Novosti" izneo svoje mišljenje i viđenje svega što se dešavalo u leto 2013. godine. Napadač Njukasla bio je zatečen.

Slučaj Andrije Živkovića izgleda da je u Partizanu uzburkao mnoge duhove, a kako stvari stoje, klupko oko transfer politike počelo je tek da se odmotava. Barem kada je u pitanju rad prethodne uprave prevođene Draganom Đurićem koja je i najodgovornija za štetni ugovor.

Sve to izazvalo je i nekadašnjeg sportskog direktora Alberta Nađa da progovori o načinu na koji su provani igrači, među njima i Aleksandar Mitrović koji je ekspresno odgovorio i poručio da njegova ljubav prema klubu nikad nije dolazila u pitanje, ali i da je mnogo više dao klubu, nego što je zaradio u Humskoj.
“Od svoje devete do petnaeste godine sam putovao od Smedereva do Beograda, što autobusom, što kolima sa ocem. Za sve to vreme nikada nisam dobio stipendiju od Partizana. Sećam se da sam samo povremeno dobijao po 50 evra kako bi mi se regulisao prevoz, a to nije bilo dovoljno da se pokriju troškovi. Od Partizana nisam dobio nijednu stipendiju, par njih je leglo na moj račun u Teleoptiku, dok sam od profesionalnog ugovora sa Partizanom dobio samo 1.000 evra?!“, rekao je Mitrović, sada napadač Njukasla, za Večernje novosti.

Mladi napadač je i bez pitanja o pomenutoj sumi produžio priču.
“Volim Partizan više od života i mnogo više od onih koji se busaju u grudi i pričaju o tome. Pa ljudi, ja sam potpisao profesionalni ugovor sa klubom tako što nisam ni pročitao šta u njemu piše i o kojoj se sumi radi. Želeo sam samo da budem igrač Partizana, da postanem profesionalac. Sada nema potrebe da bilo šta krijem, dobio sam po slovu ugovora 12.000 evra za godinu dana“.

Tako je bilo na papiru, a u stvarnosti...
“Odgovorno tvrdim da mi je od ugovornih obaveza isplaćeno samo 1.000 evra, i taj novac sam dobio uoči odlučujućeg prvenstvenog derbija, onog koji je Partizan dobio sa 1:0 u Humskoj golom Miloša Jojića. Prošao sam puno toga do profesionalnog ugovora, mnogo sam suza isplakao, čekao sam strpljivo. Vratilo mi se i ni zbog čega mi nije žao. Nije bilo ni tada, a ni sada“, istakao je Mitrović.

Onda je u avgustu 2013. godine usledila drama oko toga da li Aleksandar može ili ne može da ide.
“Do drame je došlo zato što Nađ tada nije uspeo da pronađe novog napadača. Posle EP je sve bilo u redu, a kako se bližio kraj prelaznog roka, to mu više nije odgovaralo. Te priče da je moj otac pretio bombama su smešne, on je čovek gospodin i nikada ne bi ulazio u tako nešto. Imam poštovanje prema Nađu kao legendi koju sam bodrio sa južne tribine, ali ta priča posle toliko vremena i dodvoravanje nekom, to je smešno. Pa on je tada pravio problem i za Ivanova i za Markovića i za mene, i na kraju smo svi prodati. Toliko o tome koliki je uticaj imao!“, jasan je mladi napadač.

Mitrović kaže da mu cilj nije blaćenje Alberta Nađa, već iznošenje verzije koja bi u potpunosti skinula ljagu sa njega i porodice.
"Ne želim da me neko pljuje pod velom priče o ljubavi i da govori o tome kako bi se tukao za Partizan. Ja sam se takođe tukao za Partizan, dobijao i kartone i batine. Propatio sam mnogo zbog moje ljubavi, poslednji iz generacije dobio stan na Medaku, pa sam čak i više putovao do škole u Zemunu nego pre toga. Igrao sam po nekoliko minuta do ulaska u prvi tim, ćutao, trpeo i patio. E zbog svega toga ne dozvoljavam da se moja emocija prema Partizanu dovodi u sumnju. Nisam od onih koji se busaju, Partizan je od mene zaradio sedam-osam miliona, prošao sam sito i rešeto, i često zamišljam dan kada ću ponovo obući taj dres i zaigrati pred "grobarima", završio je Mitrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar