Bitka za Rio: Srbija sa Angolom i Portorikom i još...?!

Košarkaši Srbije igraće sa Angolom i Portorikom u podgrupi A kvalifikacija za Rio 2016, a u podgrupi B u Beogradu boriće se Japan, Češka i Letonija.

Košarka 26.01.2016 | 19:21
Bitka za Rio: Srbija sa Angolom i Portorikom i još...?!

Reprezentacija Srbije dobila je protivnike u kvalifikacijama za ovogodišnje Olimpijske igre!

Na turniru koji će biti održan u Kombank areni od 4. do 10. jula, Srbija će u A grupi odmeriti snage sa Angolom i Portorikom (svako sa svakim, ispada samo poslednjeplasirani), a potencijalni rivali u polufinalu i finalu biće Češka, Letonija i Japan.

Samo pobednik turnira steći će pravo nastupa na OI u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta.

BEOGRAD

Grupa A: Srbija, Angola, Portoriko.
Grupa B: Japan, Češka, Letonija.

MANILA

Grupa A: Turska, Senegal, Kanada.
Grupa B: Francuska, Novi Zeland, Filipini.

TORINO

Grupa A: Grčka, Meksiko, Iran.
Grupa B: Tunis, Hrvatska, Italija.

Učešće na OI već su obezbedili SAD, Španija, Litvanija, Argentina, Australija, Nigerija, Kina, Venecuela i domaćin Brazil.

"Orlovi" kao prvi nosioci, nisu mogli da se sastanu sa Francuskom i Grčkom, kao ni sa Italijom i Filipinima, koji su domaćini preostala dva turnira.

Između Češke i Kanade (sa kojom je "u paketu" išao Novi Zeland), izvukli smo Čehe (Veseli, Satoranski, Šilb...), koje smo prošle godine uz dosta napora pobedili na Evropskom prvenstvu.

Angola je tradicionalno u vrhu afričke košarke, mada je na Mundobasketu 2014. Senegal bio bolje plasiran.

Iz petog "šešira", gde su bile naknadno pozvane reprezentacije, izvukli smo Letoniju (debitant Njujork Niksa Porzingis, braća Bertans, Strelnieks...), dok su Hrvatska i Turska otišle na druga dva turnira.

Konačno, trebalo je da se razreši dilema Meksiko ili Portoriko. Voljom žreba, u Beograd će doći Portorikanci, verovatno predvođeni plejmejkerom Dalas Maveriksa, Hoze Huanom Bareom.

Žrebom u Ženevi rukovodio je Predrag Bogosavljev, direktor za takmičenja FIBA, a asistirali su mu Radoslav Nesterović i Horhe Garbahosa, kao i naša reprezentativka Ana Dabović pri žrebanju kvalifikacionog turnira za košarkašice.

Komentari / 0

Ostavite komentar