AO: Berdih nemoćan, Federer čeka Đokovića!

Rodžer Federer se bez većih problema plasirao u polufinale Australijen opena, gde bi mogao da igra sa Novakom Đokovićem.

Tenis 26.01.2016 | 10:00
AO: Berdih nemoćan, Federer čeka Đokovića!

Švajcarac je za nešto više od dva sata savladao Tomaša Berdiha sa 7:6(4), 6:2, 6:4 za rekordnu 80. pobedu u Melburnu.

Čeh je samo na startu meča dostojno parirao Federeru, koji je napravio preokrete u prvom i trećem setu za plasman u 39. polufinale Gren slem turnira.

Nema sumnje da će Federer naredni meč dočekati pun samopouzdanja nakon što je zabeležio 46 vinera protiv Berdiha.

"Tomaš mi je pravio mnogo problema tokom poslednjih godina, ali je zadovoljstvo igrati protiv njega. On je tip igrača koji te čini boljim. Mislim da sam dobro odigrao, bio sam agresivan, imao raznovrsnost u igri", rekao je Federer.

Berdih nije iskoristio ni slab drugi servis Švajcarca, koji je osvojio manje od 50% poena. Dobro je počeo, napravio odmah brejk, ali čim se Švajcarac "zagrejao", usledio je preokret i ubedljiva igra u taj-brejku.

U drugom setu Federer se bukvalno igrao sa rivalom, izazivao ga na mrežu, a onda sjajnim forhendima osvajao poene.

Dao mu je nadu ispustivši servis i na startu trećeg seta, ali ni to Berdih nije uspeo da iskoristi, treći reket sveta je opet ekspresno uzvratio i rešio meč bez izgubljenog seta.

Federer sada čeka rasplet duela između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija, kako bi saznao sledećeg rivala u Melburnu.

"Mislim da ću naći vremena da pogledam taj meč, kao navijač mislim da će biti sjajan. Kao rival, moraću da budem miran, trebaće mi nervi za polufinale", rekao je Federer.

Švajcarac je 12. put u poslednjih 13 godina stigao do polufinala Ozi opena.

Komentari / 0

Ostavite komentar