AO - Heroina 8. dana: 15. sreća za Kineskinju!

Pre ovogodišnjeg Australijan Opena nijednom nije pobedila u glavnom žrebu na nekom Gren slemu, a potom se u Melburnu sve promenilo.

Tenis 25.01.2016 | 20:15
AO - Heroina 8. dana: 15. sreća za Kineskinju!

Na prvi Gren slem sezone je stigla kao 133. na svetu, prošla je tri runde kvalifikacija i iz 15. puta uspela da prebrodi prvu prepreku na nekom od najvećih turnira na svetu.

Da, Kineskinja Šuai Žang je do sada 15. puta igrala u glavnom žrebu, ali tek sada je uspela da prođe u drugo kolo, ali se ovoga puta nije tu zaustavila, već je sigurnim koracima stigla do četvrtfinala.

Njena rivalka u osmini finala bila je 15. nosilac Medison Kiz, protiv koje je slavila sa 3:6, 6:3, 6:3. Pre američke teniserke slavila je protiv njene sunarodnice Varvare Lepčenko, Alize Korne iz Francuske i druge na svetu Rumunke Simone Halep.

Baš ta pobeda na startu, protiv Halepove, sa 6:4, 6:3, možda je i trebalo da nagovesti da bi 27-godišnja kineska teniserka mogla da bude iznenađenje turnira, ali je nekako tiho napredovala. Ipak, tog dana je njena pobeda bila u senci trijumfa Fernanda Verdaska nad Rafaelom Nadalom, pa je bez pritiska mogla da nastavi dalje.

Njen niz je jedna od glavnih tema u Australiji, pošto joj teniseri i teniserke danima već redom prilaze da joj čestitaju na uspehu.

“Svi mi govore da plaču od sreće za mene. Mislili su da nikada neću ostvariti nijednu pobedu na Gren slemu”, rekla je Žangova.

Pre početka kvalifikacija u Melburnu nije bila ni blizu najboljih 100 na svetu, ali je sada očekuje veliki napredak. U skladu sa tim, kako je vreme odmicalo, ciljevi su se menjali.

“Pre početka turnira nisam ni pomišljala na trofej, a sada možda i pomišljam”, naglasila je kineska teniserka.

Žangovu od ostvarenja tog cilja, međutim, čekaju tri teška izazova, a prvi je susret sa Britanskom Džoanom Kontom. Bez obzira na to šta uradi u tom duelu, ona je zaslužila da bude jedan od heroja Australijan Opena. Na njoj je da narednih nedelja pokaže da nije zasijala samo na trenutak i da se zadrži u odabranom društvu…

Komentari / 0

Ostavite komentar