Đoković: Ne osjećam da sam "sâm protiv svih"!

Novak Đoković ne oseća da je u situaciji "sam protiv svih", kako ga javnost vidi u poslednje dve godine kako dominira svetskim tenisom.

Tenis 26.01.2016 | 22:15
Đoković: Ne osjećam da sam "sâm protiv svih"!

Već godinama u ženskoj konkurenciji se priča kako je Serena Vilijams pod ogromnim pritiskom jer se bori protiv celog sveta.

"Postoje mesta gde vas vole više i mesta gde vas vole manje. To je deo ovog sporta. Ali ja se ne osećam kao da se borim sam protiv svih. Uživam na svakom mestu, i gde imam veliku podršku i gde imam manju. To je normalno", rekao je Đoković.

"Ljudi imaju slobodu da biraju za koga će da navijaju. Najvažnije je da ti ostaneš posvećen, odgovoran prema sebi i sportu čiji se najbolji pojedinac. Određene stvari su mi se tokom karijere postavile kao prepreke, izazovi, životne lekcije. Ja se razvijam, učim usput. Trudim se da budem najbolji što mogu", dodao je prvi reket sveta.

Đokovć je inspirisan Sereninom posvećenošću sportu bez obzira na sve uspehe koje je ostvarila.

"Imam sjajan odnos sa Serenom, ona je veliki šampion. Divim joj se. Ona je sjajan primer kako neko u tim godinama, posle toliko uspeha, i dalje nastavlja. Takav glad i želja za uspehom su veoma impresivni, nešto što nema mnogo igrača, i tenisera i teniserki. Možete da učite iz toga", zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar