AO: 100 grešaka, brejk lopte 6/25, Novaku triler sa Simonom!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Žila Simona posle pet setova, u dramatičnom meču četvrtog kola Australijan opena.

Tenis 24.01.2016 | 12:20
AO: 100 grešaka, brejk lopte 6/25, Novaku triler sa Simonom!

Đoković je odigrao jedan od najlošijih mečeva poslednjih godina, dva puta je gubio vođstvo u setovima, ali je na kraju slavio rezultatom 6:3, 6:7 (1-7), 6:4, 4:6, 6:3.

Novak je za više od četiri i po sata borbe na Rod Lejver areni verovatno oborio negativni lični rekord jer je zabeležio okruglo 100 neiznuđenih grešaka, uz katastrofalnu realizaciju brejk šansi 6/25.

Osim toga, upisao je 62 vinera od kojih je devet bilo servisom, dok je Simon takođe bio u 'debelom' minusu, ali je manje grešio – 32:68.

Srbin se na taj način plasirao u 27. uzastopno Gren slem četvrtfinale u kojem će igrati protiv Keija Nišikorija, koji je poprilično lako eliminisao Žo-Vilfreda Congu u tri seta.

Đoković je bolje otvorio meč i prvi napravio brejk za 3:1, ali je ekspresno stigao odgovor protivnika. Ipak, ponovo mu je oduzeo servis u finišu i došao do prvog seta. Najava onoga što nas očekuje u sledeća tri i po sata stigla je u drugom delu igre.

Petostruki šampion Ozi opena konstantno je napadao, bio agresivan, ali je propustio 11 brejk šansi u tom periodu. U trećem gemu nije realizovao tri, u devetom čak šest, a dva gema kasnije još dve. Otišlo se u taj brejk u kojem je bekhend potpuno stao, ali je i Novak očajno birao udarce. Tri puta je pokušavao drop šotom, iako nije izgradio poen – sva tri su završila u mreži i Simon je taj deo dobio sa 1:7.

Slična situacija kao u prvom, ponovila se u trećem setu – rani brejk Đokovića i vođstvo od 3:0, a onda očajan gem i pad. Ipak, još jednom je u finišu imao više koncetracije i dobio taj set.

Ako je treći set bio isti kao prvi, onda je četvrti bio isti kao drugi. Ovoga puta nisu realizovane četiri prilike da se Žilu oduzme servis, a kazna je stigla baš kada ne treba – u devetom gemu. Strpljivo je Francuz čekao svoju šansu, dočekao je i greškama protivnika izjednačio na 2-2.

Novak je u odlučujućem setu krenuo furiozno i za dvadesetak minuta poveo sa 5:1. Kao i mnogo puta tokom ovog meča dogodio se novi pad – Simon je vratio jedan brejk, potom spasao dve meč lopte i na 5:3 prebacio pritisak na Novaka. Ipak, četiri sigurna servisa bila su dovoljna da se preživi najteži meč u poslednjih nekoliko meseci.

Komentari / 0

Ostavite komentar