Beograd: Protest protiv presude Ivanoviću

Brojni građani okupili se danas na Trgu Nikole Pašića na protestu zbog presude lideru Građanske inicijative Oliveru Ivanoviću, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina na Kosovu i Metohiji iz 1999. godine.

Srbija 23.01.2016 | 14:20
Beograd: Protest protiv presude Ivanoviću

Presuda, koja je zemlji ocenjena kao skandalozno "silovanje pravde" i "politička odmazda", doneta je u četvrtak u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici.

Na protestu u Beogradu okupili su se priljatelji i porodica Olivara Ivanovića, kao i brojni ljudi koji ga podržavaju. Oni ističu da nije reč o političkom skupu, već o izražavanju revolta zbog nepravde počinjene Ivanoviću.

Protestu su se priključili i porodice žrtava, ubijenih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije.

Protest se održava na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Sindikata, u organizaciji grupe građana "Sloboda za Olivera".

Sa skupa ćem kako je najavljeno, sa koga će biti upućen poziv najvišim državnim organima Srbije da stanu u odbranu zakona i nevinih žrtava pravosuđa Euleksa na Kosovu i Metohiji.

Skup je počeo u 12.44, što simbolično podseća na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, kojom je dozvoljen ulazak misiji svetske organizacije na Kosovo i Metohiju.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

23.01.2016 18:17

Народе немој више да се срамотиш. Кажи Влади Републике СРБије да нема више никакви разговора са "властима" КиМ док Оливер Ивановић и други СРБи небуду пуштени из затвора на слободу и мирна Босна!

ODGOVORITE