Al Kaida u Crnoj Gori

Turska ambasada potvrdila je i zvanično identitet stranca koji se od ljetos nalazi u pritvoru zbog lažnog pasoša, a koji tvrdi da bježi od Al-kaide, koja svoju ćeliju ima i u Crnoj Gori.

Region 23.01.2016 | 21:53
Al Kaida u Crnoj Gori

Njegovo pravo ime nije Ali Ilhan Ismail (iz Sirije), već Jusuf Celaletin Biceru.

Rođen je u Istanbulu 12. januara 1960. godine i državljanin je Turske.

Sudija kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić je ovog 56-godišnjaka osudila na sedam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a kazna mu ističe 6. Februara, prenose podgorički mediji.

Tokom sudskog postupka bilo je oprečnih informacija o njegovom poreklu te da je često menjao slike na ličnim dokumentima.

On je ranije pojasnio da je tako morao da uradi jer ga, kako tvrdi, traže Al-kaida i ISIL, koji su mu navodno ubili celu porodicu.

"Ja sam Sirijac i imam samo jedan cilj, da sačuvam izbjeglički status sve dok se rat ne završi u Siriji, a nakon toga želim ići u Hag da svedočim, jer znam ko su ubice, mogu ih identifikovati jer su ubijali na području Sirije pred mojim očima'''', kazao je ovaj Sirijac sa turskim državljanstvom.

U Crnoj Gori, kako je naveo, postoji ćelija Al-kaide.

"Ako saznaju da sam ovdje, nakon što sam dao turski identitet, nalazim se na njihovoj listi. Moja porodica i ja u Siriji smo se borili za ljudska prava, radili smo za Crveni krst i zbog toga smo se i našli na spisku Al-kaide'''', kazao je Bicer.

U optužnom predlogu se navodi da je lažni pasoš na ime Veli Ayda Osman upotrebio i prilikom ulaska u Ukrajinu, gdje je, kako kaže, boravio 90 dana.

Sa istim pasošem pokušao je da uđe u Crnu Goru, gdje je doputovao letom iz Harkova, ali je na tivatskom aerodromu uhvaćen.

On je rekao i da mu je turska vlada 2002. godine dala turski identitet kako bi ga zaštitila i konstatovao da se nije mogao utvrditi njegov identitet j er se ne nalazi na spisku Interpola.

Suđenju je juče prisustvovao predstavnik UNHCR Slobodan Raščanin. Oni su za ovaj slučaj saznali preko medija.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Md

23.01.2016 12:49

Pa od kad su postali nezavisni djetici i Milo sve rade da imaju djihadlije u CGori pa bravo uspeli su a zašto da budu gori od nas da mi imamo a oni ne

ODGOVORITE
Name

kk

23.01.2016 13:24

Md ,budi precizniji inače komentar ti je dvosmislen i pun mržnje!

Name

Logicno

23.01.2016 14:07

Masovan je odziv gradjana Crne Gore ì svi se upisuju u ISIL u ovu specijalnu grupu koja se zove spavaci

ODGOVORITE
Name

Milo

23.01.2016 14:41

Da nema mozda i u rs-u

ODGOVORITE
Name

re Milo

23.01.2016 16:17

Nema u RS to je rijeseno izmedju 1992-1995 godine. Ima u FBiH, tamo su podrzani od svih institucija.

Name

Re kk

23.01.2016 16:13

Za tebe je svaki komentar pun mržnje ako ne piše kako su Srbi četnici a vi i vaše bradonje jadni,Milo isteruje SPC iz C.Gore a muslimani i šiptari rade sta hoce pa rezultati se vide a tek će Crnogorci zažaliti što su Srbima skočili za vrat

ODGOVORITE
Name

Alo Milo

23.01.2016 22:01

Neke nove SANDALA NATO integracije....

ODGOVORITE