EP: Tužni Srbi idu kući, ali - Perić čestitao i "Orlovima"!

Srbi tužni, ne i razočarani posle eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 20.01.2016 | 12:20
EP: Tužni Srbi idu kući, ali - Perić čestitao i "Orlovima"!

Srbija se vraća kući...

"Orlovi" su remijem sa Makedonijom 27:27, u poslednjem kolu Grupe A, zapečatili sudbinu na Evropskom prvenstvu za rukometaše. Srbiju su sekunde delile od druge faze, ali sreća, iskustvo i znanje, ipak, je bilo na strani Makedonije.

Selektor našeg tima Dejan Perić čestitao je rivalu, ali i svojim momcima.

"Čestitam reprezentaciji Makedonije na jednom napornom meču i plasmanu u drugi krug. Želim im da nastave da prikazuju dobre partije u nastupajućim mečevima u glavnoj fazi takmičenja. Hoću da čestitam i mojim igračima. Ne samo na današnjoj utakmici, već na svom ovom vremenu provedenom zajedno. Imali smo tešku grupu, ali ni jednom to nismo spomenuli u pripremnom periodu, jer bi to značio izgovor za sportistu koji treba da igra protiv najboljih i da pobedi. Odlučila je jedna odbrana ili jedna odbijena lopta. To je sport i meni je drago da su ekipe sa prostora bivše Jugoslavije vodile jedan mali sportski rat do poslednje sekunde", rekao je Perić i dodao:

"Izgubili smo šansu za plasman u drugu fazu, ali u sportu postojie različiti načini da se izgubi. Čestitam mojim igračima na vrhunskoj sportskoj atmosferi, kvalitetu igre i moralu. Od srca sam ponosan na jednu grupu igrača, mladih i starih, koji su teret velikog takmičenja i izazov koji je bio pred nama, izneli na najvišem mogućem nivou. Hvala i poljskoj naciji na izuzetno organizovanom takmičenju."

O završnici…

"Postigli smo gol, ostalo je 10 sekundi. Najveći problem je što kod vođstva gol razlike nismo uhvatili loptu nakon odbrane Stanića, a zatiim napravili bespotrebno isključenje. Kada bi se sve ovo ponovilo, isto bih to uradio. Ono što hoću posebno da naglasim, da kod poslednjeg tajm-auta, da smo kod poslednjeg tajm-auta Makedonije, imali smo pet igrača na terenu. Tražio sam da stanu na liniju od šest metara sva petorica i da trče oko pivotmena, da ni jedan ne izlazi na protivničke igrače. Višak koji je napravljen na Manaskova je posledica toga što je jedan od mojih igrača izašao na 11 metara na Kirila Lazarova koji je bio sa loptom na 15."

Darko Stanić, golman reprezentacije Srbije:

"Čestitam treneru Obrvanu i makedonskom timu na odličnoj utakmici. Želim im svu sreću u nastavku takmičenja. U određenim ključnim trenucima je presudilo iskustvo makedonskih igrača, odnosno, neiskustvo naših igrača. Dejan Manaskov je bio ključni igrač koji je preuzeo odgovornost."

Žarko Šešum, reprezentativac Srbije:

"Teško je bilo šta reći. Ne mogu nikome ništa da zamerim u ovom trenutku. Borili smo se, igrali najbolje što možemo u ovom trenutku. Igrali smo dobro, bilo je grešaka, ali niko ne greši, niti pomašuje namerno. Igrali smo i lepo, i dobro, ali ovo je za jedan gol u poslednjoj sekundi. Tu nema šta mnogo da se kaže. Ne pamtim kada mi je ovoliko bilo teško", rekao je Šešum i prokomentarisao poslednji napad Makedonaca, u koji su ušli sa sedam igrača na pet srpskih:

"Hteli smo da napravimo faul, ali sa dva igrača manje, bilo je teško. Lopta je brža od čoveka plus brojčana prednost. Oni su iskusna ekipa, napravili su višak i dali gol. Svaka čast", zaključio je Šešum.

Petar Nenadić, srednji bek reprezentacije Srbije:

"Ono što mogu da kažem je da smo se borili i igrali dobar rukomet. Očigledno je da nam fali još iskustva, pogotovo sa klupe, ali apelujem da treba sačuvati ovu ekipu. Ako ovaj sastav bude nastavio u ovakvom ritmu može daleko da dogura za par godina."

Ivica Obrvan, selektor reprezentacije Makedonije:

"Čestitke za obe reprezentacije. Oba tima su zaslužila da odu u sledeći krug. Čestitam svojim igračima na jednoj teškoj i iscrpljujućoj utakmici. Od prvog minuta se videlo da je veliki ulog u igri i da su igrači obe selekcije u grču. Tako se odvijala utakmica. Ovim rezultatom smo osigurali još najmanje tri utakmice. Srećan sam zbog cele reprezentacije. Ponosan sam na igrače na sve tri utakmice koje su odigrali na EP. Moram reći Dejanu Periču da su ostavili jak utisak i poručujem ljudima koji vode ovu reprezentaciju da nastave ovim putem. Tu se vidi jedan veliki kvalitet. "

Dejan Manaskov, levo krilo reprezentacije Makedonije:

"Oba tima su znala da će biti veoma teška utakmica. Borili smo se 60 minuta pod velikim pritiskom. Imali smo više sreće na kraju, postigli gol pet sekundi pre kraja i sa ovim remijem izborili plasman u glavnu fazu", dodao je najbolji rukometaš Makedonije protiv Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar