Burkina Faso: Napad islamista na hotel

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 15 ranjeno u napadu islamista na restoran i hotel u prestonici Burkine Faso, saopštili su bolnički izvori. Prema najnovijim informacijama iz hotela je evakiusano više od 60 taoca.

 

Svijet 16.01.2016 | 07:20
Burkina Faso: Napad islamista na hotel

"Nemamo precizan broj mrtvih, ali ima ih najmanje 20", kazao je direktor bolnice u Ugaduguu Robert Sangare, javio je AFP.
U obračunu sa islamistima pogođen je i jedan policajac koji je pokušao da uđe u hotel Splendid u kojem su napadači.

Prethodno su agencije javile, pozivajući se na policiju i očevice, da su se snage bezbednosti Burkine Faso sukobile sa islamistima ispred hotela Splendid u prestonici te zemlje. U trenutku napada u hotelu se nalazilo od 100 do 150 gostiju.

Odgovornost za napad je u međuvremenu preuzela Al Kaida u islamskom Magrebu, javio je Rojters.

Francuski ambasador u Burkini Faso Žil Tibo saopštio je da je u prestonici uveden policijski čas, a da je ambasada formirala krizni štab za svoje građane u toj zemlji, nekadašnoj francuskoj koloniji.

Jedan visoki zvaničnik nacionalne žandarmerije naveo je da su islamisti uzeli nepoznat broj talaca nakon napada na hotel i kazino.

Sukob je u toku a očevici navode da su islamisti napali hotel i zapalili više vozila ispred njega pucajući u vazduh, prenosi Rojters.

Po dolasku snaga bezbednosti došlo je do žestokog okršaja.

 



Komentari / 0

Ostavite komentar