Dule o Limožu: Idem na ''truli Zapad'', ali ostajem i rusofil!

Časovi ljubavi na novoj adresi! Posle četiri meseca pauze i odlaska iz Partizana, trofejni stručnjak se vratio na trenersku klupu.

Košarka 16.01.2016 | 08:20
Dule o Limožu: Idem na ''truli Zapad'', ali ostajem i rusofil!

Pred Duškom Vujoševićem je novi izazov, očekuje ga klupa francuskog Limoža. U Francusku putuje u subotu, a uveče će njegovu novu ekipu gledati s tribina u prvenstvenom meču na gostovanju Monaku.

- Novom poslu pristupam kao i svakom do sada. Put uvek kreće od početka. Na svaki trening i utakmicu ću odlaziti maksimalno motivisano. Čovek nema kredita da zadatku pristupi opušteno. Moraš da budeš maksimalno spreman za novi početak - kaže Vujošević za “Blic”.

On nije mnogo vagao, odluka da prihvati poziv Limoža bila je laka.

- Odlazak u zemlju velike kulture biće lekovit za mene. Prija odlazak iz ovog političkog pejzaža. Svaki moj gest kako na terenu tako i van njega bio je politički protumačen. Srbiji i Partizanu želim sve najbolje, ali ovoga puta ću iskosa posmatrati šta se ovde dešava.

U Duletovom srcu posebno mesto zauzima ljubav prema Rusiji, ali...

- Idem malo na truli Zapad. I pored toga, ja sam rusofil bio i ostao. Kačket menjam, ali ostajem isti.

Vujošević sma­tra da će mu izuzetno prijati život u Fra­ncusku.

- Odlazim u veliki klub sa bogatom istorijom. Francuska je uređena zemlja u kojoj ću imati uslove za normalan rad i potpunu posvećenost. Znam da se tamo poštuje prava vrednost i to mi je izuzetno bitno.

U Partizanu je imao odličnu saradnju sa Francuzima. Lovernj, Vesterman i Dalo za njega kažu da im je drugi otac.

- Ti momci pre svega imaju građansko i sportsko vaspitanje. Poseduju jednu osobinu koja je izuzetno retka na ovim prostorima - zahvalnost! Nisam u iluziji da su tamo svi kao oni. Sigurno će mi značiti i iskustvo koje sam stekao u radu sa njima.

Francuska je na nogama, navijači Limoža su oduševljeni što u klub, koji je poslednje dve sezone šampion, stiže trener kadar da ekipu vrati na stare staze uspeha.

- To je još jedna obaveza više i velika odgovornost za mene. Drago mi je što je tako, spreman sam za svaki izazov na novom poslu.

Vujošević će u Limožu ponovo sarađivati sa Vestermanom i Mekejlebom.

- To je olakšavajuća okolnost, dobro je što ću ih imati u svom timu. Prevashodno jer znaju kako radim. Mogu da pripreme ekipu i upute sve igrače na novi sistem.

Komentari / 0

Ostavite komentar