Tomić: Da budemo dinamičniji, brži i agresivniji!

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da je cilj njegovog tima da igra brz i dinamičan fudbal, što potvrđuju dovedena pojačanja.

Fudbal 14.01.2016 | 23:00
Tomić: Da budemo dinamičniji, brži i agresivniji!

Tomić je na prozivci govorio o načinu na koji želi da oformi tim koji će u budućnosti uticati na ritam tima i biti u stanju da ga menja.

„Cilj nam je da pokušamo da u što većoj meri utičemo na ritam utakmice i da možemo da ga menjamo. Cilj nam je da budemo dinamičniji, brži i agresivniji. Mislim da je u evropskim i svetskim okvirima fudbal na tom planu izuzetno napredovao, kada stavimo po strani taktiku. Partizan mora da ima igrače koji su dinamični, brzi i tehnički dobro potkovani. Pokušavamo da se pojačamo igračima tog profila“, rekao je Tomić.

On je posle funkcije sportskog direktora dočekao da bude i šef stručnog štaba prvog tima.

„Novo je u odnosu na ulogu i onaj posao kojim ću se baviti. S druge strane, nije ništa novo – sportski centar je isti kakav je bio, ambijent je divan i mesto gde volim da provodim vreme. Volim da boravim na terenu. Vraćanje u te divne emocije koje sam imao kao igrač, a posle i čovek koji se bavio strukom u našem Partizanu. Nosim divne emocije i fantastičan osećaj. Nova uloga i novi izazovi su preda mnom, imam odličan tim saradnika, Partizan poseduje igrački kadar koji je za respekt, šta god drugi mislili zbog situacije na tabeli. Naravno da ne želimo da je prenebregnemo, ali to je činjenica. Postoje rezultati u Evropi koji su sjajni, a mogli su da budu fantastični i da ova generacija prezimi u Ligi Evrope posle 10-11 godina“, dodao je trener ’crno-belih’.

Otkrio je i koji je recept za uspeh u nastavku sezone.

„Ono što je strašno važno jeste da se u što kraćem roku, između nas koji smo stručni štab, medicinski blok i igrači, uspostavi određene odsnose i niti. Da se povežemo na pravi način i da tek tada krenemo u neku priču o taktici, stilu igre i o onome što nas očekuje. To mi je veoma važno i primarna stvar je da shvatimo da smo svi unutar jednog tima i da se svi zajedno nalazimo unutar jednog kruga. Svi zavisimo jedni od drugih“, zaključio je Tomić.

Komentari / 0

Ostavite komentar