Rogozin: Oprezno, ako nećete "Keln 2"

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je danas da Srbija mora da bude oprezna kada je reč o harmonizaciji svoje spoljne politike sa EU, jer bi u suprotnom mogla da bude suočena sa situacijom "Keln 2".

Srbija 12.01.2016 | 21:20
Rogozin: Oprezno, ako nećete "Keln 2"

Rogozin je na ovaj način odgovorio na pitanje novinara kako gleda na to što je Srbija nedavno otvorila prva pregovaračka poglavlja sa EU i što se od Srbije traži da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom, što uključuje i zahteve za uvođenje sankcija Rusiji.

Aludirajući na napade migranata na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći, što je izazvalo šok i burne reakcije u Nemačkoj, Rogozin je rekao: "Došljaci će se osećati kao gazde, a žene će se plašiti da izađu na ulicu".

On je rekao da se ne slaže sa tim da je EU idealna tvorevina.

"Ništa gore nema od briselske birokratije. Ona je gora i od sovjetske. A pravila njihovog života su takva da uništavaju nacionalni identitet", rekao je Rogozin, koji je četiri godine bio predstavnik Rusije pri NATO i živeo u Briselu.

On je kazao da ne želi da se "suprotstavlja vektorima snaga u Srbiji", već da iznosi svoju tačku gledišta.

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

kerozin

12.01.2016 20:23

Ovi dolae i samo pale na ovom jebenom Balkanu

ODGOVORITE
Name

Nevjerovatno

12.01.2016 20:40

Da jos neko razmislja o ulazku u EU? Mislim da nije normalan.

Name

zumba

12.01.2016 21:09

Ne vidim ni jednu zemlju kojoj je EU unistio identitet.Gospodin je to pomjesao sa Rusijom koja je citave narode premjestala sa jednog mjesta na drugo,naprimjer Cecene i druge.Koliko je Rusija drzava dobrog zivljenja vidi se po tome da niko ne emigrira u Rusiju nego Rusi bjeze u druge zemlje.Mozda budu dolazili i u Republiku Srpku ako saznaju da se dobro zivi.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

12.01.2016 21:21

Ti si ćorav.

Name

re zumba

12.01.2016 21:55

Pa i vi treba da idete u vasu tzv Arabiju sta trazis u hriscanskoj Evropi.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.01.2016 22:10

Čovjek im je direktno rekao. Čovjek koji ima puno iskustva sa zapadnim krvolocima.Kakva EU i NATO, pa već ih pola država samo formalno u članstvu. Ovog Zumbu ne vrijedi komentarisati a i kako bi kada ne zna ni gdje pripada niti odje niti u Tursku i arapske države. Razumijem ja njega.

ODGOVORITE
Name

Neđo.13.Januar.2016

13.01.2016 14:18

Građani,Srbije pitajte svoje komšije u okruženju kako žive od kako su u EU. Hrvate, Rumune, Bugare, Mađare. A ja vidim kakav je život u e Uniji, jer živim u toj, j.....j uniji, plate nisu digli centa već 20 godina sve poskupljuje, a plate uvek 20 godina iste. E to je ta dobra Evropa. Nadam se da će se, Evropa raspasti pre nego što, Srbija uđe u Evropsku Uniju.

ODGOVORITE