Video: MESI - UBJEDLJIVO! Peti put!!!

Argentinac je opet ispisao stranice istorije i vratio se na tron najboljeg igrača sveta!

Fudbal 11.01.2016 | 20:15
Video: MESI - UBJEDLJIVO! Peti put!!!

Selektori, kapiteni reprezentacija i novinari su rekli svoje: Lionel Mesi je najbolji fudbaler sveta za 2015. godinu! Mesi je nagradu za najboljeg igrača planete primio iz ruku nekadašnjeg pobednika Rikarda Kake.

Argentinski as je peti put u karijeri osvojio prestižnu Zlatnu loptu i ispisao stranice fudbalske istorije s obzirom da je i do sada bio jedini sa četiri ovakva priznanja u vlasništvu. Posle dve godine dominacije njegovog najvećeg rivala Kristijana Ronalda, Argentinac je opet zaseo na tron najboljeg na svetu koji je držao od 2009. do 2013. godine.

Mesi je ubedljivo trijumfovao sa 72 dosto ukupnih glasova ispred Ronalda koji je osvojio 24 procenta glasova, dok je Nejmar završio na trećem mestu sa samo četiri odsto glasova.

Mesi je igrajući za klub i reprezentaciju u prethodnoj godini na 61 meču upisao 52 gola i 26 asistencija, za ukupno provedenih 5.243 minuta na terenu. Dakle, postigao je u proseku gol na svakih 101 minut i asistenciju na 202 minuta. U tom periodu je sa Barselonom osvojiuo čak pet trofeja, uključujući Tripletu u prethodnoj sezoni.

Postizao je neke spektakularne golove poput onog slaloma protiv Atletik Bilbaa u finalu Kupa kralja ili onog „lomljena kičme“ Džeromu Boatengu kada je rešio dilemu u polufinalu Lige šampiona.

Za najbolju fudbalerku sveta je izabrana Amerikanka Karli Lojd iz Dalasa.

Komentari / 0

Ostavite komentar