Iza nasilja nad ženama u Kelnu stoji ISIL?

Analitičari i diplomatski zvaničnici u Evropskoj uniji smatraju da će po imigracionu politiku EU biti poražavajuće ako se ispostave tačnim naznake njemačkih vlasti i obaveštajnih izvora u Evropi da je nasilje izbjeglica nad ženama za Novu godinu u Njemačkoj dobrim dijelom podstakla Islamska država.

Svijet 11.01.2016 | 19:07
Iza nasilja nad ženama u Kelnu stoji ISIL?

To bi značilo da su među izbjeglicama "arapskog i sevjernoafričkog porijekla" koji su divljački pljačkali i seksualno napastvovali žene i devojke u Kelnu i još nekim gradovima, bili pripadnici ili pomagači terorističke Islamske države koji su ubačeni u talas imigranata pristiglih u Evropu prošle godine.

Ministar policije Rajne Severne Vestfalije Ralf Jeger je potvrdio da izvještaji policije i svjedoka nasilja nad više od 500 žena i djevojaka u Kelnu "pokazuju da su napadači praktično u potpunosti bili imigranti... arapskog ili sjevernoafričkog porijekla". Zvaničnici Evropske komisije danas su u Briselu rekli da istrage njemačkih vlasti treba da daju odgovore na to ko su tačno bili i da li su vinovnici nasilja nad ženama to učinili po nečijem uputstvu ili naređenju.

Na pitanje novinara ne nameću li takvi užasavajući događaji u Njemačkoj, ali i Švedskoj i još nekim članicama EU, drastičan zaokret u zaštiti spoljnih granica EU i zaustavljanje talasa imigranata, zvaničnici u Briselu su jedino ukazali na izjavu predsjednika EK Žan-Kloda Junkera njemačkoj televizijskoj stanici RTL da "imigracija ne smije izmijeniti evropske vrijednosti".

 

"Evropa je odlučna da ostane ono što jeste", naglasio je Junker koji će se u srijedu u Njemačkoj sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

Nije jasno hoće li neko odgovarati za to zašto su njemački mediji i policija nekoliko dana skrivali od javnosti brutalno seksualno nasilje i pljačku koje su počinili azilanti nad ženama i djevojkama.

Šef kelnske policije je dosad jedina visoka ličnost koja je platila cijenu zato što je opšti zaključak da je policija potpuno zakazala u osujećivanju napada na žene.

Pritisak na kancelarku Merkel je jako porastao i ona je podržala usvajanje novog zakona po kojem će biti proterani imigranti i ako samo uslovno budu osuđeni za sitnije prestupe. Njemački ministar pravosuđa Hajko Mas rekao je da ima saznanja da su napadi "bili planirani i usaglašeni", a komentatori više zapadnoevropskih medija su prenijeli naznake obaveštajnih izvora da je iza toga bar dijelom mogla stajati teroristička Islamska država.

Analitičari više listova i internet portala u EU su skloni zaključku da su izbjeglice, napasnike na žene i devojke u Nemačkoj i još nekim zemljama imale smernice terorističke Islamske države zbog načina masovnog okupljanja i grupnog nasrtaja napasnika na žene.

Na papiru napisana upustva na njemačkom i arapskom…

Neki su imali i na papiru, što je objavio i njemački list Bild, napisana uputstva na njemačkom i arapskom šta će devojkama govoriti prilikom napada, što govori o sračunatoj akciji zlostavljanja i zastrašivanja.

Analitičari su u tome prepoznali metode Islamske države za destabilizaciju, podjelu društava slobodnih, demokratskih ili uopšte stabilnih država, bilo u Evropi ili na Bliskom istoku. Takvu vrstu terora Islamska država sprovodi i na teritoriji kojom vlada u Iraku i Siriji da bi nasiljem i strahom sebi potpuno potčinila stanovništvo, a seksualno nasilje primjenjuje posebno protiv neislamskih etničkih zajednica ili muslimanskih, ako im nisu "poslušne", kao što su šiiti.

Poseban primjer je seksualno ropstvo i prodaja žena i devojaka Jazidi naroda, koje izlažu kao stoku na sajmovima i prevoze autobusima pod stražom, kako je to u reportaži opisao novinar Njujork tajmsa.

Vođe terorističke Islamske države izvlače iz svete knjige Kurana samo one dijelove koji treba da potvrde njihovu politiku i to nameću kao jedinu "Alahovu istinu" i opravdanje za svaku vrstu krvoločnog nasilja i seksualnog ropstva žena.

Dosadašnji ma kako bili krvavi atentati u Evropi, ali i u Libanu ili Africi nisu izazvali ono što je Islamska država htjela, a to su cjepanje društava, sukobi, destabilizacija, već je, naprotiv, došlo još čvršćeg zbijanja oko identiteta, tradicije, kulture i nacionalih vrednosti kao u Francuskoj, pa i Libanu, Maliju, Rusiji.

Otud se na događaje u Kelnu posebno gleda kao na moguću novu podmuklu taktiku da se zada udarac evropskom načinu života i vrijednostima i da se izazove nasilje protiv izbjeglica.

To bi bio dvojaki cilj jer izbjeglice većinom, iako među njima može biti onih koji dolaze s uputstvima i zadacima koje daje Islamska država, bježe upravo od nasilja i protivnici su ekstremističke Islamske države.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

lolo

11.01.2016 18:21

He he, Azijati čvrsto odlučili da se zakorijene u Njemačkoj. A i čuli da Njemice vole da se j.....

ODGOVORITE
Name

Mosad

11.01.2016 18:25

Mosad je cudo...svaka,cast

ODGOVORITE
Name

Ja

12.01.2016 05:06

Bas tako! Ameri su se odlucili da zapocnu rat u Evropi a ISIL i izbjeglice su im odlicna prilika za to! A o objavi "Mein Kampf" bas sad u ovo vrijeme da ne govorim! Samo naivan misli da je to slucajnost!

Name

Hm

12.01.2016 16:40

Ovo sve rade nacisti koje su poslije 1945 pobjegle u SAD. Preuzeli su SAD, kontrolišu proizvodnju oružja i hoće uspostavit 4ti rajh.

Name

Mali

11.01.2016 18:38

Oni su odrasli u drustvu gde zena nista ne vredi bice jos gore ovde s**bo se Svabo sam steta...

ODGOVORITE
Name

RUZA

11.01.2016 18:40

Krscanski svijete probudite se ujedinite se pomozite sebi i onima koje ova nemaN ID drzi kao taoce i unistavaju cijeli svijet/BOG

ODGOVORITE
Name

Ja

12.01.2016 04:13

A ISIL americki placenici! Znaci Ameri na njemackim zenama!

ODGOVORITE
Name

AM

12.01.2016 20:12

Trebaju silovati onu koja ih je zvala.... Narod Njemačke je izdan od strane zna se koga,dali pod pritiskom ili ne,ali je izdan. Treba narod da se ujedini i riješi se i Angele i Terorista silovatelja.Želim narodu Njemačke uspjeh,da se otarasi i jedno idrugog ZLA.

ODGOVORITE