Hrvatski mediji: Od Srba ''zabijao'' ko je stigao!

Hrvatski mediji ocenili su da su vaterpolisti Srbije, na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu, nanela Hrvatskoj najteži poraz u istoriji tih takmičenja.

Ostali sportovi 11.01.2016 | 17:40
Hrvatski mediji: Od Srba ''zabijao'' ko je stigao!

Uverljivu pobedu reprezentacije Srbije sa 13:6 HRT je označio kao najteži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i, kako se navodi, jedan od najtežih uopšte u istoriji.

Izveštač HRT-a je konstatovao i da je to, nažalost, bila repriza iz finala SP-a u Kazanju prošle godine kada je Srbija pobedila Hrvatsku 11:4.

Navodi se i da su Srbiju do pobede predvodili Dušan Mandić i Andrija Prlainović sa po tri gola, dok je Stefan Mitrović postigao dva.

Podseća se i da je Hrvatska poslednji put pobedila Srbiju pre više od pet godina, u polufinalu EP u Zagrebu u septembru 2010.

Zagrebačcki Jutarnji list pod naslovom "Istorijsko iživljavanje u Beogradu:Srbija se poigrala s hrvatskim majstorima", konstatuje da su u hrvatske "barakude" mogle i teže da stradaju od domaćina da nisu malo "prikočili" u zadnjoj četvrtini.

Kako su hrvatski vaterpolisti izgledali u bazenu, kako se navodi, najbolje jen ilustrovala i rečenica HTV-ovog komentatora Miće Dušanovića koji je kraj igre prizivao čitavih pet minuta pre nego što je sviran kraj utakmice.

Agencija Hina je javila da su u prvom nastupu na Evropskom prvenstvu u Beogradu hrvatski vaterpolisti doživeli neugodan i težak poraz.

Izveštač Hine kaže da je u jednom trenutku bilo nade da je u Kombak areni u Beogradu moglo da dođe do utakmice koja će biti uzbudljiva do poslednjeg trenutka.

Nažalost, stvari su vrlo brzo krenule nizbrdo, konstatuje Hina.

Da je Hrvatska teško poražena od Srbije na otvaranju Evropskog prvensta u Beogradu konstatuje i zagrebački Večernjak, koji kaže da su domaći slavili s 13:6 i tako su "barakudama" naneli najteži poraz u istoriji velikih takmičenja.

Splitska "Slobodna Dalmacija" je objavila: "Hrvatska se u trećoj četvrtini potpuno raspala. Sa srpske strane je zabijao ko je stigao...Nažalost, bio je to najteži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i jedan od najtežih uopšte u istoriji 'barakuda'".

Index.hr je u tekstu pod naslovom "Klasik koji to nije bio: Srbija Hrvatskoj nanela najteži poraz u istoriji", naveo da je Hrvatska teško poražena od Srbije na otvaranju EP u Beogradu.

"Domaći su slavili s 13:6 i tako su naneli Hrvatskoj najteži poraz u istoriji velikih nadmetanja. Tačnije, izjednačili su, jer je ista ta Srbija sa sedam razlike dobila Hrvatsku prošlog leta u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju kad je na kraju na semaforu stajalo 11:4", podseća Index.

U beogradskoj Kombak areni sudarili su se aktuelni svetski i evropski prvak reprezentacija Srbije i olimpijski pobednik – selekcija Hrvatske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SADA

05.02.2016 02:05

TI PUTA ZA REDOM PASLI SU DNO BAZENA,,,,PROŠLI KAO SEVERINA KOJOJ ISTO ZABIJA KO STIGNE

ODGOVORITE