Terza: Šta bi bilo sa Zvezdom da nismo prodali Grujića?!

Zvezdan Terzić ističe da će novcem od transfera mladog veziste svi dugogodišnji repovi kluba biti presečeni i da će crveno-beli mirno dočekati kontrolu UEFA 30. marta. Najavio i dva pojačanja...

Fudbal 11.01.2016 | 00:00
Terza: Šta bi bilo sa Zvezdom da nismo prodali Grujića?!

Marko Grujić prodat je Liverpulu i u Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke. Transfer je obavljen na obostrano zadovoljstvo. Vredan je sedam miliona evra, s tim što će Crvena zvezda platiti milion evra da bi Grujić ostao u beogradskom klubu do kraja sezone.

"Prodaja Grujića velikom klubu kao što je Liverpul priznanje je za sve nas u Crvenoj zvezdi. Kada smo započeli projekat lansiranja bisera mnogi 'dobronamerni' su nam se podsmevali. Sada možemo da kažemo da su upravo talentovani održali klub", rekao je za "Sportski žurnal" Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde.

"Dug je bio 52 miliona evra kada sam došao u klub, a sada će pasti na 36 miliona evra. Isplatili smo 13 miliona evra za obaveze prema bivšim igračima i klubovima", rekao je Terzić.

On je i detaljno objasnio ko je to i kako "spasao" klub iz Ljutice Bogdana.

"Ustupanjem dela prava na Luku Jovića isplaćeni su bronovicki, Šišić i kompanija, a tranferom Rajkovića u Makabi izgurali smo prethodnih šest meseci."

Nije tajna da će šest miliona evra prihoda od Grujića biti prava finansijska "injekcija".

"Ne samo da će dug biti smanjen, nego se menja i njegova struktura. Izmirićemo sve obaveze sadašnjim i bivšim igračima. Svi repovi koji su se vukli godinama biće presečeni. Potpuno mirni ćemo dočekati kontrolu UEFA 30. marta", naveo je Terzić.

On je istakao da Liverpul treba da uplati novac sledeće nedelje.

"Ne smem ni da pomislim šta bi bilo sa klubom da se nije realizovao transfer Marka Grujića. Poznato je da nam je račun u blokadi na dva miliona evra, postoje obaveze prema sadašnjim i bivšim igračima, kao i poveriocima. Ranije smo probleme rešavali 'baj-pasom', nekeda je bitnije u koje vreme dobiješ pare, nego koliko", rekao je generalni direktor Zvezde i dodao da nije realno da Grujića zadrže u kvalifikacijama za Ligu šampiona na leto, ukoliko obezbede plasman.

Iako je otac Marka Grujića u medijima isticao da se protivi transferu svoga sina u Liverpul, Terzić kaže da je sve završeno na obostrano zadovoljstvo, i Zvezde i porodice Grujić.

"Sve je završeno na obostrano zadovoljstvo. Pričao sam i sa Markovim ocem i on je zadovoljan", dodao je Terzić.

On nije želeo da konkretno odgovori koliko je zaista blizu Zvezde francuski vezista Damjan Le Talek, ali je istakao da crveno-beli u domaćeoj ligi ne mogu da traže pojačanja za Ligu šampiona, zbog čega će morati da se okrenu strancima.

"Ono što mogu da poručim navijačima Crvene zvezde je da ćemo na proleće imati jači tim nego jesenas. Igrače nećemo dovoditi za Superligu nego razmišljamo o Evropi. Potrudićemo se da zadržimo igrački kadar i zadovoljimo strance. U kontaktu smo sa svima pogotovo Vijeirom, Donaldom i Ibanjezom. Na putu smo i da rešimo dva transfera - zadnjeg veznog i štopera iz inostranstva", izjavio je Zvezdan Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar