Zidan STVARNO preuzeo Real: Florentino, hvala na šansi!

"Danas je važniji dan nego kad sam kao igrač potpisao za Real", poručio je Francuz na promociji.

Fudbal 04.01.2016 | 22:20
Zidan STVARNO preuzeo Real: Florentino, hvala na šansi!

Obavljene su i formalnosti. Rafa Benitez definitivno je otpušten sa mesta trenera Reala, a na njegovo mesto postavljen je Zinedin Zidan, što je i bilo najavljeno u ponedeljak popodne.

Na svečanosti u klupskim prostorijama, predsednik giganta iz Madrida Florentino Perez predao je dužnost Francuzu, legendi kluba i fudbala uopšte.

"Danas smo doneli tešku odluku da raskinemo ugovor sa Rafaelom Benitezom. Cenimo njegov rad i posvećenost. Bord direktora je odlučio da na mesto trenera postavi Zinedina Zidana. On je spreman za ovaj posao. Zinedine, ovo je tvoj stadion. Navijači Reala biće uz tebe i od sada si novi trener ovog tima", rekao je Perez na konferenciji na kojoj nije bilo moguće postavljati pitanja.

Francuz, koji je u kratkoj trenerskoj karijeri trenirao samo Kastilju, razvojni tim Reala, uzvratio je sa osmehom.

"Hvala predsedniče na pruženoj šansi da treniram najbolji klub na svetu. Hoću da zahvalim i klubu za isto. Važno je samo to da ću sutra početi da radim sa ekipom. Daćemo sve od sebe da podižemo trofeje na kraju sezone. Danas je veoma emotivan dan za mene. Važniji nego kad sam postao igrač. Daću celo srce ovom klubu".

Zidan će prvi takmičarski izazov na klupi "kraljevskog kluba" imati u subotu, na "Santjago Bernabeuu", u utakmici protiv Deportiva.

Komentari / 0

Ostavite komentar