Na slobodu pušten sin Svetozara Marovića

Sin Svetozara Marovića, Budvanin Miloš Marović, danas je napustio Istražni zatvor u Spužu gde se nalazio od 3. decembra zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza, saopštio je njegov advokat, Zdravko Begović za Portal RTCG.

Srbija 03.01.2016 | 14:50
Na slobodu pušten sin Svetozara Marovića

Begović je kazao da je Marović pušten da se brani sa slobode, nakon provedenih 30 dana u zatvoru, jer specijalni tužilac nije tražio produženje pritvora.

On je podsetio da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom uoči novogodišnjih praznika.

"Osim toga, Tužilaštvo je imalo u vidu i loše zdravstveno stanje mog klijenta, i bili su svesni činjenice da mora obaviti određene hirurške intervencije, pa je na ovu odluku uticala i ta humana dimenzija", kazao je Begović.

On je pojasnio da je sporazum o priznjanju krivice ne znači oslobađanje Marovića, već da je to uvertira u presudu.

"Viši sud u Podgorici, kada počne sa radom, treba da potvrdi sporazum i donose rešenje i presudu na koju će Miloš Marović biti osuđen. Moj klijent će nakon toga pristupiti na izdržavanje preostalog dela kazne. To je potpuno regularna procedura, a izlaskom iz pritvora Marović nije pomilovan već je pušten da se brani slobode", precizirao je Begović.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da "grijehe" u "slučaju Prijevor" plati tako što će provesti godinu u zatvoru i platiti 380.000 evra.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar